Úvod Smartphony Predstavenie Očakávaná vlajková loď HTC U 11 sa blíži. Toto je prvé promo...

Očakávaná vlajková loď HTC U 11 sa blíži. Toto je prvé promo video

2
Kečup v reklame na smartfón? Prečo nie

Nová vlajková loď taiwanského výrobcu HTC bude predstavená už o necelé tri týždne, presnejšie 16. mája 2017. Smartfón HTC U 11 bude v jednom aspekte jedinečný, čím si určite zaslúži patričnú dávku pozornosti. 

Odhliadnuc od ceny, jedinečnosť je totižto to, čo dnes v segmente vlajkových lodí predáva. Výkonný čipset, nadštandardná kapacita pamätí alebo prémiové spracovanie konštrukcie výnimočné nie je.

Ide v podstate o povinnú výbavu vlajkových lodí. Samsung Galaxy S8 je jedinečný svojím Infinity displejom a napríklad Lenovo Moto Z láka na modulárne príslušenstvo a extrémne štíhle telo.

Pri LG G6 alebo Huawei P10 môžeme jedinečnosť nájsť v mobilnej fotografii. LG G6 má duálnu kameru s bohatými možnosťami prispôsobenia a skvelou funkcionalitou. Aktuálne top smartfóny od Huawei sa pre zmenu pýšia fotoaparátmi s podpisom legendárnej spoločnosti Leica.

HTC U
Údajná podoba HTC U 11 s lesklou povrchovou úpravu po vzore súrodencov U Ultra a U Play

S čím príde HTC U 11? S jedinečným ovládaním. Celý rámik smartfónu má byť citlivý na tlak. Pre určité oblasti si budete môcť nastaviť rôzne úrovne citlivosti. Takýmto spôsobom by sme mali vedieť ovládať hneď niekoľko funkcií zariadenia.

HTC tvrdí, že ovládanie bude prirodzené, intuitívne a budeme ho vykonávať bez námahy.

Ako presne bude nové ovládanie pracovať momentálne stále nevieme. HTC naň ale kladie dôraz, čoho dôkazom je čerstvé 30-sekundové promo video. Vo videu smartfón neuvidíte. Teda uvidíte. Na zlomok sekundy a len jeho veľmi malú časť.

Vo videu budete ale vidieť stláčanie všemožných vecí, čím môže výrobca odkazovať na obšírne možnosti nového ovládania. Spomínané video už vidíte nižšie.

Video