Úvod Zaujímavosti Aplikácia klávesnice od Google je nominovaná na prestížnu cenu Webby Award

Aplikácia klávesnice od Google je nominovaná na prestížnu cenu Webby Award

0
Webby Awards

Gboard, aplikácia klávesnice od Google sa neteší iba pozitívnym hodnoteniam v obchode Play, ale aj čerstvej nominácii na cenu Webby Award. O jej prípadnom umiestnení rozhodne hlasovanie.

V jednoduchosti, ocenenie Webby Award vypovedá o vynikajúcich výsledkoch dosiahnutých v online prostredí. Každoročne ho udeľuje Medzinárodná akadémia digitálneho umenia a vied.

Ide o nezávislý orgán zložený z viac ako tisícky technologických odborníkov z celého sveta. V ankete figurujú kategórie webových stránok, reklamných kampaní a médií alebo online film a video. Zastúpenie majú aj mobilné stránky a aplikácie.

klavesnica

V každej kategórii sú vybraní dvaja víťazi. O jednom rozhodne odborná porota a o druhom verejnosť vo voľne prístupnom hlasovaní. Hlasovať je možné do 20. apríla a zapojiť sa môžete aj vy.

Stačí navštíviť stránky udalosti, zvoliť produkt, ktorý je podľa vás najlepší z nominovaných a zahlasovať. Pre hlasovanie sa musíte prihlásiť, pričom stačí forma autentifikácie cez Facebook alebo Twitter. Prihlásite sa tak jedným klikom.

Webby Award
Podoba „sošky“ Webby Award pre ocenených

Klávesnica Gboard si v hlasovaní zatiaľ vedie dobre, na prvú priečku ale zatiaľ len pozerá. S podielom hlasov 33 percent vedie obchod Apple App Store a Google klávesnica je hneď za ním s 30-percentným podielom. Podiel 16-tich percent patrí appke IFTTT a zhodne po 11 percent majú aplikácie Drupe a HotelTonight.

Ak chcete Gboard klávesnici pomôcť dosiahnuť prvú priečku, zahlasujte za ňu na >tejto adrese<. Samozrejme iba vtedy, ak ste o jej kvalitách presvedčení.