Úvod Aplikácie Google predstavil novú podobu služby Google Earth. Neodtrhnete od nej oči

Google predstavil novú podobu služby Google Earth. Neodtrhnete od nej oči

2

Spoločnosť Google dnes predstavila úplne prepracovanú verziu služby Google Earth, ktorá sa rozhodne podarila. Najdôležitejšie je, že si ju už nemusíte stiahnuť.

Postačí vám prehliadač Chrome v desktopovej podobe. Prístup k službe je teda pohodlný a v podstate okamžitý. Stačí, ak navštívite adresu earth.google.com a planétu Zem máte ako na dlani. V prípade mobilných zariadení je k dispozícii tradičná appka, ktorá samozrejme taktiež prešla aktualizáciou.

Nový nie je iba spôsob zobrazenia. Google Earth po novom pracuje s technológiou Knowledge Graph, ktorá vám zobrazí informácie nad rámec vyhľadávaní. V jednoduchosti, každá lokalita je vybavená vlastnou kartou s informáciami. Tá vám umožní o vami vyhľadanom mieste zobraziť všetky pridružené detaily. Teda nie iba presnú adresu alebo fotografie. Pribudla krátka charakteristika, informácie o rozlohe alebo populácii.

Pohľad na svet z iného uhla predostrie projekt Voyager, ktorý prináša príbehy od BBC, NASA, rôznych neziskových organizácií, vedcov a mnohých ďalších. Napríklad, interaktívna prehliadka Toto je domov vám ukáže tradičné obydlia rôznych kultúr naprieč celým svetom. Interaktívne prehliadky a príbehy budú navyše neustále aktualizované o nový obsah.

Google Earth Google Earth

Google Earth v 3D

Ďalšia veľká novinka. V službe Google Earth pribudlo mnoho miest, ktoré si môžete pozrieť do detailu vďaka trojrozmernému zobrazeniu. Londýn, Tokio alebo Rím môžete vidieť z pohľadu, aký ste doteraz nevideli. Teda pokiaľ ste dané miesta nenavštívili aj osobne. Snímky sú bohaté na detaily a zobrazenie záberov je úchvatné.

Google Earth

Skúsim šťastie

Populárne tlačidlo, ktoré poznáme z vyhľadávača Google, si našlo cestu aj do služby Google Earth. Funkcia je totožná. Pri vyhľadávači došlo k náhodnému zobrazeniu zaujímavej udalosti alebo dôležitej informácie.

Pri Google Earth budete nasmerovaní na náhodné miesto sveta, ktoré môžete preskúmať. Vedzte, že je toho na preskúmanie neúrekom. Novinku už nebudeme ďalej predstavovať. Najlepšie totižto bude, ak sa o jej kvalitách presvedčíte sami. Stačí, ak v prehliadači Chrome kliknete na >tento odkaz<. Aplikáciu pre Android nájdete v obchode Play >na tejto adrese<.

Bonus

Pokiaľ sa zaujímate o virtuálnu realitu, inovovaná služba Google Earth si rozumie aj s ňou. Aplikáciu Google Earth VR nájdete v obchode Steam a pre jej využitie budete potrebovať súpravu HTC Vive.

Svet môžete následne preskúmať z úplne inej perspektívy a je len na vás, či budete kráčať po uliciach alebo lietať v oblakoch. Informácie o virtuálnej realite pre Google Earth nájdete na adrese vr.google.com.