Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Galaxy S9 má ponúknuť Snapdragon 845: Samsung a Qualcomm mali začať na...

Galaxy S9 má ponúknuť Snapdragon 845: Samsung a Qualcomm mali začať na jeho vývoji

1
Samsung Galaxy S8 a S8+ len nedávno dorazili do rúk prvých zákazníkov a už tu máme prvé informácie o tom, čo nás môže čakať budúci rok. Samsung a Qualcomm mali totiž zahájiť vývoj budúcoročného procesora určeného pre vlajkové lode.

Určený má byť, okrem iných zariadení, aj pre Galaxy S9. Po vzore tohtoročného Snapdragon 835 má ísť o najvýkonnejší mobilný čipset vôbec. Jeho názov? Snapdragon 845, samozrejme.

Snapdragon 820 (vľavo) vs. Snapdragon 835 (vpravo)

Samsung a TSMC, dve spoločnosti, ktoré by mohli vyrobiť budúcoročný čipset už majú skúsenosti so 7nm výrobným procesom, takže stále nie je vylúčené, že budúcoročný čipset bude vyrobený takouto pokrokovou technológiou. V praxi by to zaručilo vyšší výkon a nižšiu spotrebu energie, teda presne to, čo dnešné smartfóny potrebujú. Nedávne informácie priamo od Samsungu dokonca naznačujú, že hromadná výroba 7 nm čipov má začať už začiatkom roka 2018. Nemožné to teda nie je.

Spoločnosti na vývoji začínajú tak skoro, pretože inak by to jednoducho nestihli. Okrem navrhnutia musia novinky prebehnúť aj rozsiahlym testovaním a optimalizáciou.