Android fanúšikovia po celom svete spojili sily a svoje ťažko zarobené peniažky podľa všetkého investujú do nového Galaxy S8 alebo S8+. Telefóny sa ledva dostali na pulty oficiálnych predajní či do rúk novinárov, no ľudia im už teraz veria natoľko, že si ich predobjednali či už záväzne alebo nezáväzne.

Hlavným lákadlom je nepochybne Infinity displej, ktorý zaberá takmer celú prednú stranu, ako aj jeho zakrivenie po bokoch, ktoré sa krásne stretáva so zakrivením zadnej strany. Samsung tak vytvoril zariadenie, ktoré v ich histórii najperfektnejšie, minimálne čo sa dizajnu týka.

Samsung už oznámil, že počet predobjednávok na Galaxy S8 a S8+ už dávno predbehol počte predobjednávok minuloročných modelov Galaxy S7 a S7 edge, takže jeden míľnik zdolaný.

Samotná Južná Kórea hlási štvrť milióna predobjednávok

Spoločnosť síce priznala, že ide o dobrý „dvojciferný nárast,“ no zatiaľ odmietla upresniť, o koľkých percentách sa presne bavíme. Výnimkou je Južná Kórea, v ktorej začal ich najväčší domovský rival, LG, predávať svoju najnovšiu vlajkovú loď, LG G6.

Šéf mobilnej divízie Samsungu, Dong-jin Koh preto vo štvrtok oznámil aj presnejšie čísla. Podľa jeho slov mali kombinované predobjednávky S8 a S8+ dosiahnuť 728 000 kusov. Stále sa bavíme len o Južnej Kórei. Tento počet bol pred dvoma dňami len na úrovni 620 000. Zároveň treba dodať, že z tých 620 000 kusov patrilo slušných 150 000 najprémiovejšej verzii S8 so 6 GB RAM, ktorá stála v prepočte viac ako 1 000 dolárov.

Počty predobjednávok v ďalších krajinách po svete, vrátane Slovenska či Českej republiky aj naďalej ostávajú tajomstvom. Analytici však predpokladajú, že sú podobne úspešné. Zariadenia sa začnú predávať 28. apríla, ak si ich však predobjednáte, dostanete ho o týždeň skôr.