Úvod Aplikácie Fotoskener od Google prechádza aktualizáciou. Update vylepšuje zdieľanie a snímanie

Fotoskener od Google prechádza aktualizáciou. Update vylepšuje zdieľanie a snímanie

0
fotografie

Spoločnosť Google v novembri minulého roka predstavila aplikáciu Fotoskener, ktorá dokáže rýchlo a jednoducho zdigitalizovať klasické papierové fotografie.

Krabica plná starých fotiek sa nájde snáď v každej rodine. Pomocou aplikácie všetky fotografie naskenujete a uložíte do cloudu Disk Google alebo Fotky Google.

Takýmto spôsobom ich budete mať bezpečne archivované, prakticky vždy po ruke a neovplyvnia ich vonkajšie faktory ako teplo, vlhkosť a podobne.

Analógové fotografie sú v drvivej väčšine prípadov vytlačené na lesklý papier. Ich snímanie tak nie je jednoduché, preto Google vyžadoval ich skenovanie z rôznych uhlov.

Po čerstvej aktualizácii bude stačiť, ak fotografiu naskenujete iba raz, čo proces nesmierne urýchli. Samozrejme, ak bude snímka veľmi lesklá, môžete použiť aj snímanie z viacerých uhlov tak, ako doposiaľ.

Pre jednorázové skenovanie snímky bez lesku je potrebné, aby ste aktivovali ikonu magickej paličky hneď vedľa spúšte fotoaparátu.

fotoskener

Zdieľanie

Google v aplikácii konečne vylepšil aj zdieľanie. Teda aspoň z časti. Naskenované fotografie môžete okamžite zdieľať priamo z aplikácie. Po kliknutí na náhľad v pravom dolnom rohu sa vám zobrazia možnosti pre úpravu snímky a známa ikona pre zdieľanie.

Problémom je, že ak fotografiu zdieľate priamo z aplikácie Fotoskener, v jej rohu sa objaví vodoznak. Pokiaľ ale fotografiu uložíte do pamäte smartfónu a zdieľate následne, napríklad z galérie, vodoznak už mať nebude.

Aktualizácia pre aplikáciu Fotoskener od Google sa už šíri a je dosť možné, že ste ju už obdržali. Pokiaľ o užitočnej aplikácii počujete prvý krát, navštívte >tento odkaz<, ktorý vás presmeruje priamo do obchodu Google Play.