Úvod Ostatné Drony Canon predstavil nesmierne výkonného drona. Je určený pre priemyselnú sféru

Canon predstavil nesmierne výkonného drona. Je určený pre priemyselnú sféru

1
Canon dron

Canon je japonská spoločnosť a asi najzvučnejšia značka vo fotografickom odvetví. Táto spoločnosť sa rozhodla vstúpiť do segmentu dronov, v ktorom dominuje DJI, Parrot a pokúsila sa doň zapísať aj spoločnosť GoPro.

Canon však nepredstavil dron, ktorý nájdete na pultoch predajní alebo v ponukách internetových predajcov. Dron je určený pre priemyselnú sféru a pre profesionálov, ktorí ho využijú pri svojej náročnej práci.

Dron má veľmi elegantné a jednoduché označenie –  PD6E2000-AW-CJ1. Vyniká aj v počte rotorov. Zaužívané štvorvrtuľové prevedenie Canon vymenil za šesť rotorov. Na jeho „podvozku“ je zároveň prichytená high-end kamera Canon ME20F-SH, ktorej cenu radšej cez Google nevyhľadávajte.

Canon
Kamera Canon ME20F-SH

Daná kamera dokáže snímať s citlivosťou 4 000 000 ISO. Nejde o preklep. Dron je ako stvorený pre snímanie počas noci alebo v tmavých podmienkach. Využitie nájde napríklad pri pátracích alebo záchranných akciách. Dron je pochopiteľne odolný voči poveternostným vplyvom a unesie záťaž o váhe maximálne 10 kg.

Canon
Snímka z dronu zhotovená v úplnej noci

Cena

Dron Canon PD6E2000-AW-CJ1 bude stáť 20 000 dolárov, a to bez spomínanej kamery. Na tú budete potrebovať ďalších 20 000 dolárov. Po takomto zariadení tak siahnu ekonomicky silné podniky, dobre financované záchranné zložky alebo filmári z Holywoodu. Predávať sa začne v júli.

Mimochodom, dron váži 6 kilogramov, vo vzduchu sa udrží v rozmedzí od 10-tich do 50-tich minút (v závislosti od záťaže a podmienok), poháňa ho 10 000 mAh batéria a letieť dokáže rýchlosťou 65 km/h. Lietať môže aj pri vetre s rýchlosťou 10 m/s, čiže 36 kilometrov za hodinu.