Len pred malou chvíľou sme vám dali vedieť, že Samsung investoval slušných 8,9 miliárd dolárov do výroby OLED displejov. Teraz je jasné, prečo tak spravil.

Informácie pochádzajúce z japonskej agentúry Nikkei odhalili, že Apple si od Samsungu pre rok 2017 objednal slušných 70 miliónov OLED displejov. Jediným iPhonom, ktorý má využívať OLED displej je špeciálna verzia zariadenia k 10. výročiu predstavenia prvého modelu. Zvyšné modely aspoň tento rok OLED nevyužijú.

Apple očakáva, že tento rok so špeciálnym modelom prekoná všetky doterajšie rekordy. Aj z tohto dôvodu je Samsung pripravený dodať 95 miliónov kusov OLED displejov. Samsung je exkluzívnym dodávateľom OLED displejov pre Apple. Inými slovami, ak uvidíte nový OLED displej na iPhone, pozerať sa budete na prácu Samsungu.

Zaujímavou novinkou je aj fakt, že iPhone 8 má ponúknuť „revolučnú“ prednú kameru. Táto kamera v sebe ponesie 3D rozpoznanie tváre, ktorá odomkne telefón a potvrdí to, kto ste. Prémiovejší iPhone 8 nemá ponúknuť domovské tlačidlo, zvyšné dva modely (7s a 7s Plus) ho ponúknuť majú.

Cena iPhone 8 sa má hravo preplaziť cez hranicu 1 000 €.