Úvod Aplikácie Aplikácia Google Duo podporuje hlasové hovory už aj u nás!

Aplikácia Google Duo podporuje hlasové hovory už aj u nás!

1
Google Duo

Spoločnosť Google predstavila minulý rok na konferencii I/O aplikáciu Duo, ktorá slúži na rýchle a jednoduché uskutočňovanie video hovorov. Po novom si môžeme cez aplikáciu zatelefonovať iba hlasom.

Informácie o novinke sa objavili pred pár týždňami a momentálne je dostupná už aj v našich končinách, a vlastne po celom svete. Funkcionalita je podmienená inštaláciou najnovšej verzie appky Google Duo.

Hlasové hovory prebiehajú cez internet, čiže sa nedotknú vašich voľných minút. Vhod príde telefonovanie pri WiFi pripojení hlavne vtedy, ak ste odkázaní na skromnejší dátový balíček od jedného z našich operátorov.

Aplikáciu sme vyskúšali na WiFi pripojení a tiež pri mobilnej 4G konektivite. Spojenie prebehlo prakticky okamžite a kvalita hovoru je porovnateľná s bežnými hovormi, ktoré používame. V užívateľskom prostredí aplikácie si zvolíte, či chcete realizovať bežný hlasový hovor alebo jeho video podobu.

Google Duo

Pokiaľ aplikáciu nepoužívate, jej aktivácia je veľmi jednoduchá. Po jej otvorení budete vyzvaní k tomu, aby ste zadali vaše telefónne číslo. Po krátkej chvíli obdržíte SMS správu s kódom, pomocou ktorého sa autentifikujete. Aplikácia si ho vo väčšine prípadov prečíta z SMS sama, čiže ho nemusíte zadávať. Skladá sa zo šiestich cifier.

Na to, aby ste mohli Google Duo používať pre telefonovanie a video hovory je potrebné, aby mala appku nainštalovanú aj druhá strana. Pri hlasovom hovore môžete byť upozornení, že druhá strana nemá nainštalovanú aktuálnu verziu aplikácie. V tomto prípade vám zostáva k dispozícii len video hovor.

Kliknutím na položku „nový hovor“ sa pred vami objaví zoznam vašich kontaktov. Väčšina z nich zrejme appku používať nebude. Jedným klikom na tlačidlo „pozvať“ odošlete konkrétnemu kontaktu odkaz na aplikáciu Google Duo v obchode Google Play. Ten vidíte aj nižšie.

STIAHNUŤ Google Duo