Úvod Zaujímavosti Na Amazone sa predáva lacný nástenný vešiak, ktorý zaznamená všetko, čo hovoríte...

Na Amazone sa predáva lacný nástenný vešiak, ktorý zaznamená všetko, čo hovoríte a robíte

1
vesiak

Ak niekde čírou náhodou natrafíte na vešiak, ktorý vidíte na titulnej snímke, nič nerobte, nehovorte a vytraťte sa z miestnosti. Môže vás totižto nahrať alebo natočiť na video. 

Portál 22words.com si totižto všimol v najväčšom online obchode sveta Amazon pozoruhodný a hlavne nevinne vyzerajúci nástenný vešiak. Ten je navyše veľmi lacný. Jeho cena neprekračuje 14 amerických dolárov, teda ani nie 10 eur.

V danom vešiaku je však ukrytá kamera, ktorá dokáže nahrávať video v rozlíšení 1280 x 960 pixelov pri snímkovaní 30 fps. Taktiež nechýba mikrofón a slot na 16 GB pamäťovú kartu.

vesiak

Ľahko prehliadnuteľné nástenné vešiaky nájdeme v mnohých priestoroch už od nepamäti, čiže by nás istotne nenapadlo, že nás môžu nahrávať alebo natáčať.

Situáciu by sme ale až tak tragicky nevideli. Ak opomenieme to, že by vás pri nahrávaní osôb bez ich vedomia mohla riešiť polícia, spomínaný zákerný vešiak zrejme poslúži iba ako vešiak. Ak navštívime stránku produktu na Amazone, všimnúť si môžeme veľký počet najnižších hodnotení.

Množstvo užívateľov popisuje, že vešiak jednoducho nedokáže zaznamenať nič.