Úvod Zariadenia Jedinečný Yotaphone s dvoma displejmi dostane nástupcu. Potvrdil to výrobca

Jedinečný Yotaphone s dvoma displejmi dostane nástupcu. Potvrdil to výrobca

0

Písal sa rok 2013 a v podstate neznámy ruský výrobca prekvapil smartfónom, ktorý mal dva displeje. Išlo o prvý takýto smartfón na svete. Yotaphone mal farebný displej na prednej strane a e-ink displej na strane zadnej.

Oba displeje mali uhlopriečku 4,3 palca, no prvý bol spojený s HD 720p rozlíšením. Druhá generácia smartfónu Yotaphone na tom bola o poznanie lepšie. Väčší, 5,0-palcový FHD 1080p displej tentokrát dopĺňal druhý, 4,7-palcový zobrazovací čierno-biely panel.

Zariadenie to bolo v skutku zaujímavé. Čierno-biely displej ste mohli používať na čítanie textov alebo pre jednoduché operácie, ktoré si nevyžadovali farebnú a jemnú grafiku. Odmenou vám bola nadštandardná výdrž batérie. Čiernobiely displej konzumoval len minimum energie. Netradičná koncepcia samozrejme zaujala aj dizajnom.

yotaphone
© phonedog.com

Pre fanúšikov tohto modelu máme dobré správy. Výrobca plánuje produkciu aj tretej generácie smartfónu Yotaphone. Tretia generácia mala prísť na trh už v minulom roku 2016 a výrobca mal na jej vývoji spolupracovať s čínskym ZTE. Zariadenie však predstavené nebolo.

Yotaphone

Ruský výrobca ale na foto sociálnej sieti Instagram informoval, že Yotaphone 3 je stále vo vývoji. Žiaľ, viac detailov výrobca neprezradil. Hádať tak môžeme napríklad použitie čipsetu Snapdragon 821, lepších fotoaparátov alebo väčšej batérie. Dva displeje budú prítomné tiež. Bez nich by smartfón Yotaphone nebol tým, čím je. Druhá generácia bola vybavená čispetom Snapdragon 801 a prvá generácia procesorovou sadou Snapdragon S4 Pro.