Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi predstavilo inteligentnú športovú obuv s čipom Intel

Xiaomi predstavilo inteligentnú športovú obuv s čipom Intel

2
Xiaomi obuv

Bežeckú obuv si dnes nevyberáme podľa jej čipsetu, no v budúcnosti budeme pri kúpe možno zvažovať aj tento atribút. Inteligentná je dnes už aj obuv a príkladom sú bežecké tenisky 90 Minutes Ultra Smart od Xiaomi. 

Spoločnosť Xiaomi obuv nevyvíjala sama. Pomáhal jej výrobca Runmi Technology, ktorý obuv navrhol tak, aby uspokojila aj profesionálnych športovcov. V obuvi je ukrytý malý procesor Intel. Jeho prítomnosť žiadnym spôsobom nerozoznáte ani vás nebude pri behaní tlačiť.

Je veľmi malý, zároveň však dostatočne výkonný, aby spracoval všetky dáta, ktoré budú vyplývať z vašej pohybovej aktivity. Sama obuv má protišmykovú podrážku, špeciálnu vyberateľnú antibakteriálnu výstelku, pri dopade, resp. doskoku na zem tlmí náraz a jej dizajn sa taktiež celkom podaril.

obuv

Čip intel zaznamená prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie, rýchlosť a dokonca vyhodnotí, kedy obuv používate a na aké účely. Spálené kalórie bude vyhodnocovať na základe konkrétnej aktivity. Medzi šprintom a lezením po skalách je rozdiel a Xiaomi to vie. Čo je nemenej podstatné, digitálna výbava vydrží bez nabíjania až 60 dní.

obuv

Xiaomi 90 Minutes Ultra Smart obuv bude dostupná v čiernej, modrej a ďalšom množstve farebných prevedení. Na svoje si prídu aj ženy, pre ktoré je pripravené ružové prevedenie a iné nežnejšie farby. Do pozornosti by sme dali špeciálnu modrú edíciu, ktorej materiál je reflexný. Bežec tak bude viditeľný pre motoristov a ostatných účastníkov cestnej premávky za zhoršených svetelných podmienok.

Obuv bude k dispozícii až od 15. apríla 2017 a cena sa bude pohybovať okolo 40 – 50 eur za pár.