Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 6 Xiaomi Mi 6 má mať rovnaký fotoaparát ako špičková Sony Xperia XZ...

Xiaomi Mi 6 má mať rovnaký fotoaparát ako špičková Sony Xperia XZ Premium!

5
Xiaomi Mi
Minulý rok sme na MWC v Barcelone nevideli len známe značky, no pre Európu aj tie menej známe. Jednou z nich bol Xiaomi, ktorý na pyrenejskom polostrove predstavil model Mi 5. Tento rok sme na MWC nevideli nič. Ani jedno zariadenie od Xiaomi. Namiesto toho k nám o chystanej vlajkovej lodi priam pravidelne prúdia „uniknuté“ informácie.

Jeden z čínskych zdrojov tvrdí, že Mi 6 bude dostupný v dvoch veľkostných verziách. Jedna ponúkne veľkosť displej 5,15 palcov, teda rovnako ako Mi 5. Tá druhá verzia má byť vybavená až 5,7-palcovým panelom. Oba smartfóny bude poháňať čipset Snapdragon 835, čo sa zhoduje s doterajšími informáciami.

Čo je však, povedzme, ešte zaujímavejšie, je fakt, že Mi 6 má byť vybavený fotosenzorom Sony IMX 400. Ide senzor, ktorý Sony predstavil len pred mesiacom a ktorý sa nachádza vo vlajkovom modeli Xperia XZ Premium. Áno, je to presne ten istý senzor, ktorý podporuje slow-motion videá až do 960 fps.

Je však možné, že Xiaomi bude mať k dispozícii len orezanú verziu tohto senzoru bez tak kvalitného spomalenia alebo s jeho obmedzením, napríklad na 480 fps. Ide však len o špekuláciu.

https://www.youtube.com/watch?v=z-MQ6UKVYlU

Nakoniec, ešte jedna informácia. Väčší z dvojice (pravdepodobne Mi 6 Plus) ponúkne podobne ako iPhone 7 Plus duálny fotoaparát. Uvedenie noviniek na trh má byť naplánované na 16. apríl.