Úvod Konkurencia Microsoft Windows 10 zobrazuje reklamu: Priamo v prehliadači súborov láka na platenú službu

Windows 10 zobrazuje reklamu: Priamo v prehliadači súborov láka na platenú službu

4
Reklama na Office 365 priamo v prehliadači súborov

Windows 10 mal ťažký pôrod. Po tom, ako Microsoft oznámil, že ho získajú všetci majitelia Windows 7 a 8 zadarmo až rok po jeho uvedení ho začal nasilu tlačiť našimi krkmi a to až dovtedy, kým nemal dostatočne silné čísla, ktorými by sa mohol pýšiť. Teraz je očividne čas na druhý krok. Priamo v správcovi súborov totiž začal zobrazovať reklamu.

Reklama v prípade Windowsu nie je nič nové. Väčšinou sa však nachádzala na menej frekventovaných miestach. Tentokrát ju však Microsoft prilepil hneď do správcu súborov. V nej sa vám snaží predať predplatné na Office 365 za 6,99 dolárov. S ním získate prístup k najnovšej verzii Wordu, Excelu, PowerPointu, ako aj 1 TB miestu na cloudovom úložisku OneDrive.

Momentálne nie je jasné či Microsoft len testuje efektivitu takejto reklamy alebo či už čoskoro plánuje jej širšie nasadenie. Je však možné, že po kritike, ktorej už teraz čelí svoje rozhodnutie aspoň mierne upraví.

Ak si takéto reklamy chcete vypnúť, stačí zamieriť do nastavení prehliadača súborov, vpravo hore kliknúť na nastavenia (Options) a následne na View (Windows nemáme po slovensky, budete nám musieť pomôcť). Tam už stačí zoscrollovať takmer úplne dole a vypnúť políčko „Show sync provider notifications“.

Momentálne však nie je jasné, o akú funkcionalitu, minimálne čo sa služby OneDrive týka prídete. Ak službu aktívne využívate, zatiaľ vám neodporúčame vypínať spomínanú synchronizáciu.

[yop_poll id=“112″]