Úvod Zariadenia Vernee Apollo X príde s podporou pre správcu okien OXI Desktop

Vernee Apollo X príde s podporou pre správcu okien OXI Desktop

0
Vernee Apollo X

Inteligentný tefefón alebo tablet dnes vie byť viac ako len mobilné zariadenie. Vďaka ich súčasným výkonom a prepracovaným aplikáciam dokážu čiastočne nahradiť aj počítače. To sa bude týkať tiež pripravovaného Vernee Apollo X. 

Produktívne prepojenie počítača so smartfónom sme už videli. Asi najpokrokovejším riešením disponuje Microsoft a poznáme ho pod názvom Continuum. Vernee Apollo X príde s podporou pre obdobný systém OXI Desktop, čiže pre akéhosi vzdialeného správcu okien.

Keďže bude Vernee Apollo X vybavený najnovšou verziou operačného systému, OXI Desktop si bude rozumieť aj s multi-window zobrazením. Viac aktívnych okien na jednej obrazovke budete môcť presunúť na externý monitor, kde sa s nimi bude dať pracovať pohodlnejšie. Zároveň budete môcť smartfón stále plnohodnotne používať.

Vernee Apollo X

Pri takomto systéme vidíme výhodu hlavne v používaní kancelárskych balíkov, tabuľkových editorov a iných jednoduchších aplikácií. Takéto a im podobné aplikácie bude možné používať v režime na úplne celú obrazovku a oveľa lepšie sa s nimi bude pracovať pomocou klávesnice počítača a jeho obrazovky.

Smartfón bude musieť pre takéto použitie disponovať dostatočným výkonom, najlepšie na úrovni high-end modelov. Keďže pod kapotou Vernee Apollo X nájdeme čipset Helio X20, s výkonom by problém byť nemal. Náročné grafické editory z prostredia smartfónu na počítači ale zrejme nespustíme, resp. sa nebudú pohodlne používať.

Vernee Apollo X

Keďže spoločnosť Vernee oznámila úzku spoluprácu s vývojármi systému OXI Desktop, môžeme si byť istí, že medzi nainštalovanými aplikáciami v tomto zariadení nájdeme práve ich dielo. Ako sa bude systém používať v praxi ukážu až prvé testy. Smartfón s OS Android, ktorý sprostredkuje aj desktopový používateľský zážitok, však môže prísť nejednému používateľovi vhod.

Čo sa týka momentálneho portfólia výrobcu Vernee, jeho smartfóny nájdete v aktuálnej ponuke predajcu GearBest, ktorý ich ponúka výhodnejšie v rámci svojich tretích narodenín. Všetky nájdete na stránke predajcu v tomto odkaze.

Zobraziť smartfóny Vernee na GearBest