Úvod Zariadenia Tvorca Androidu je späť! Chystá vlastný TOP smartfón, ktorý má byť priamou...

Tvorca Androidu je späť! Chystá vlastný TOP smartfón, ktorý má byť priamou konkurenciou pre iPhone

0
Zatiaľ jediný pohľad na smartfón Essential, ktorý zverejnil sám Andy Rubin

Len dva dni pred oficiálnym predstavením Galaxy S8 sa Android scéna zachvela novými informáciami od jednej veľmi, veľmi dôležitej postavičky. Je ňou Andy Rubin, otec Androidu, ktorý svoj operačný systém pred desiatimi rokmi predal spoločnosti Google.

V Googli už nejaký ten piatok síce nerobí, vášeň pracovať na riešeniach, ktoré zmenia svet mu stále ostala. Spojil sa preto s bývalými zamestnancami Google a HTC, aby vytvoril smartfón, ktorý bude súperiť na TOP pozíciách s najnovšími iPhonami a Galaxy S smartfónmi.

Nová fotografia pochádza od samotného Andyho Rubina, ktorý ju na Twitteri zdieľal so slovami „Veľmi sa teším z toho, ako to zatiaľ vyzerá,“ a že sa „nemôže dočkať, keď sa dostane do rúk viacerým ľuďom“. Z obrázku to vyzerá tak, že ide o smartfón s minimálnymi rámikmi po bokoch.

Čo sa samotného zariadenia týka, zatiaľ toho veľa nevieme. Vyzerá to tak, že ponúka displej menší než 5,5 palcov, no v tomto sa samozrejme môžeme mýliť.

https://twitter.com/Arubin/status/846396881668210688

Spoločnosť, ktorú Rubin založil sa volá Essential. Jej cieľom je vytvoriť ekosystém produktov, ktoré by mali sa mali dostať do vášho domu, tzn. snaží sa o vytvorenie inteligentnej domácnosti, ktorého srdcom má byť samotný smartfón. Veľmi podobný cieľ si stanovila ešte jedna veľmi, veľmi známa spoločnosť – Xiaomi.