Renomovaná hodinárska spoločnosť TAG Heuer dnes na tlačovej konferencii oficiálne predstavila nové inteligentné hodinky, ktoré v sebe spájajú hodinárske majstrovstvo známej značky, operačný systém Android a čipset výrobcu Intel. 

Nové inteligentné hodinky výrobca nazval TAG Heuer Connected Modular 45. Ako sa očakávalo, hodinky poháňa najnovšia verzia operačného systému Android Wear 2.0. Hodinky disponujú všetkými funkciami, ktoré by ste pri high-end nositeľnej technológii očakávali. Teda až na snímač tepovej frekvencie a LTE konektivitu.

Hodinky sú ale v niektorých ohľadoch výnimočné. Jadro hodiniek, telo s displejom a čipsetom s priemerom 45 mm, môžete vymeniť za analógový mechanický modul, napríklad chronograf zo série Heuer 02T Tourbillon.

Hodinky sú veľmi kvalitné, o čom svedčí akostné odobrenie „Swiss Made“. Záujemcovia si budú môcť vybrať zo širokej palety farieb, materiálov a ich kombinácií, pri ktorých personalizácia pokračuje vymeniteľnými náramkami.

TAG Heuer Connected Modular 45

Spomenieme čiernu, bielu, oranžovú, modrú, červenú alebo zelenú farbu, či kožené, titánové alebo silikónové remienky. K slovu príde aj keramika, diamanty či zlato.

Čo sa týka parametrov, ciferník hodiniek tvorí AMOLED displej s uhlopriečkou 1,39″ (400 x 400 pixelov), pod kapotou nájdeme čipset Intel Atom, úložisko má kapacitu 4 GB a operačná pamäť 512 MB. Prítomná je NFC konektivita pre mobilné platby, WiFi, GPS, Bluetooth a samozrejmé krytie voči vode a pracu v rámci štandardu IP68.

TAG Heuer Connected Modular 45

Displej chráni 2,5 mm hrubé zafírové sklo a hodinky bude držať pri živote 410 mAh batéria. Tá v bežnej prevádzke vydrží na jedno nabitie 25 hodín a nabijete ju za 1 hodinu a 50 minút.

Cena

Pri danom type hodiniek cena rezonuje viac ako obvykle. Základný model môže byť váš už za 1600 eur. Ak siahnete po luxusnejších prevedeniach ovenčených zlatom alebo diamantmi, váš bankový účet môže byť štíhlejší až o 6600 eur.

TAG Heuer Connected Modular 45

Ak si chcete vyskúšať rôzne kombinácie farieb, materiálov a prevedení, navštívte TAG Heuer konfigurátor, ktorý je voľne dostupný na oficiálnych stránkach. Nájdete ho na tejto adrese.

https://youtu.be/uczWqMx35d4