Úvod Zariadenia Smartphony Smartfón Google Pixel zaznamenal slušné predajné čísla. Stále to však nestačí

Smartfón Google Pixel zaznamenal slušné predajné čísla. Stále to však nestačí

0
google pixel
Zariadenia Google Pixel a Google Pixel XL sú považované za najlepšie Android smartfóny vôbec. Spoločnosť Google si ich navrhla ako po hardvérovej stránke, tak po tej softvérovej. S výrobou sa následne obrátila na taiwanske HTC.

Najlepší fotoaparát, čistá a vždy najnovšia verzia operačného systému, neobmedzený priestor pre fotografie a videá (v cloude) alebo obstojná výdrž na jedno nabitie. Lákadlá oboch modelov sú zrejmé.

Dvojica referenčných Google smartfónov bola uvedená v septembri minulého roka a odvtedy sa ich predalo približne 2,1 milióna kusov. Na Apple ani Samsung sa to nechytá, no napriek tomu ide o veľmi pozitívne čísla.

Google Pixel smartfóny sú totižto dostupné len na vybraných trhoch, pričom ich nie je zrovna veľa. Hlavne zo začiatku predaja robila problémy skladová dostupnosť. Zariadenia sa jednoducho vypredali a záujemcovia museli čakať na ďalšie.

google pixel

Google Pixel 2

Už teraz vieme, že Google bude chcieť produkovať aj druhú generáciu modelov Google Pixel. Aj v tomto prípade pôjde o prémiový smartfón, ktorý bude nabitý tým najlepším, čo sa samozrejme podpíše aj na cene. Druhú generáciu opäť vyrobí HTC.

Dočkať by sme sa mali aj tretej generácie, ktorá bude predstavená až v roku 2018. O jej výrobu majú zatiaľ bojovať tri spoločnosti – LG, TCL a Coolpad. Asi najväčšiu šancu na úspech má kórejské LG. Ani tretia generácia nebude „masovka“. Odhad hovorí o piatich miliónoch predaných kusoch.

Rok 2018 je však ešte ďaleko a dovtedy sa veľa vecí môže zmeniť a pravdepodobne sa aj nejaké zmenia.