Úvod Novinky Aktuálne AKTUÁLNE: Na Slovensko prichádza Amazon! Otvorí tu sklad, zamestná až 1000 ľudí

AKTUÁLNE: Na Slovensko prichádza Amazon! Otvorí tu sklad, zamestná až 1000 ľudí

12
Na Slovensko mieri najväčší internetový obchod na svete, Amazon. So svojim príchodom má ponúknuť prácu až tisícke zamestnancov. Prvé pracovné pozície má zapĺňať už v lete tohto roka, do plnej prevádzky by sa mal sklad dostať už v treťom štvrťroku.

Nové centrum reverznej logistiky Amazonu bude stáť v Seredi, dostupný je už aj náčrt. Sklad bude spracovávať nedoručené a vrátené objednávky. K rozhodnutiu postaviť sklad na Slovensko podľa firmy prispelo úspešné pôsobenie v bratislavskom centre, kde aktuálne pracuje viac ako 850 finančných manažérov, manažérov pre kontakt so zákazníkmi, manažérov ľudských zdrojov, manažérov podpory predaja a analytikov.

Článok pokračuje pod obrázkami.

Táto významná investícia renomovanej spoločnosti je ďalším potvrdením, že Slovensko je pre investorov atraktívne. Okrem nesporného prínosu pre ekonomiku a zamestnanosť považujem za dôležité, že projekt bude fungovať aj bez investičnej podpory štátu,“ zdôraznil minister hospodárstva Peter Žiga.

Článok pokračuje pod obrázkami.

Amazon už nejaký čas prevádzkuje podobný sklad aj v susednom Česku, kde okrem neho postavil aj distribučný sklad za 75 miliónov eur. Celkovo tam zamestnáva vyše tritisíc ľudí, pričom tento rok plánuje zamestnať ďalších tisíc.