Úvod Výrobcovia Samsung Samsung: Snímač odtlačkov prstov je zastaraný, zabijeme ho

Samsung: Snímač odtlačkov prstov je zastaraný, zabijeme ho

7
Snímač odtlačkov prstov na smartfónoch a tabletoch by sme mohli označiť za malú revolúciu. Samozrejme, na zariadeniach sa objavil ešte skôr než na Motorole Atrix z roku 2011. Skutočné rozšírenie však zažil až neskôr, dnes ho snáď dokonca používa takmer každý nový smartfón.

Vyzerá to však tak, že dni snímača odtlačkov prstov môžu byť spočítané. Spoločnosti už teraz horlivo pracujú na nových technológiách, ktoré nám majú pomôcť ochrániť svoje zariadenia. Jedna z takýchto technológií má pochádzať z rúk Apple, pričom objaviť sa môže už na iPhone 8.

Okrem toho, myšlienkou zbaviť sa snímača odtlačkov prstov sa má zaoberať aj Samsung. Podľa informácií z Číny mal zamestnanec Samsungu povedať: „Snímač odtlačkov prstov zabijeme, je zastaraný“. Vzhľadom na fakt, že Galaxy S8 aj S8+ takýto snímač ponúknu je ťažko odhadnúť, kedy by sa tak mohlo stať.

Dobre informované zdroje zároveň tvrdia, že skener dúhovky na Galaxy S8 a S8+ nepracoval dostatočne rýchlo. Samsung teda musel implementovať aj technológiu rozpoznávanie tváre, ktorá má byť schopná telefón odomknúť za 0,01 sekundy.

Či sa história zopakuje a zo skenera dúhovky sa stane rovnaký hit ako zo snímača prstov ukáže len čas. Čo na to hovoríte vy? Dajte nám vedieť v ankete alebo diskusii nižšie.

[yop_poll id=“113″]