Úvod Výrobcovia Samsung Samsung odmietol vymeniť pokazený S7 edge: Majiteľ musel podpísať zmluvu o mlčaní

Samsung odmietol vymeniť pokazený S7 edge: Majiteľ musel podpísať zmluvu o mlčaní

1

Do predstavenia novej vlajkovej lodi najväčšieho výrobcu smartfónov na svete ostáva už len pár hodín. Presne tak, presne o 17:00 Samsung predstaví svoju novú vlajkovú loď, ktorá mu má pomôcť napraviť reputáciu po zbabranom Galaxy Note 7.

Najnovšie správy pochádzajúce zo Singapuru mu však nepridávajú na dôveryhodnosti. Jednému mužovi sa tam totiž len po týždni pokazil jeho novučičký Galaxy S7 edge. Stalo sa tak presne 23. februára. Zamieril teda do predajne Samsung, kde si ho kúpil, tam ho už však čakal zmluva.

V jej znení stojí, že tým, že príjme náhradné zariadenie súhlasí s mlčaním, resp. nezverejňovaním informácií, ktoré by mohli poškodiť, zosmiešňovať či kritizovať Samsung. Takéto zverejňovanie informácií sa pritom týka médií, a dokonca aj sociálnych sietí.

Po tom, ako muž zmluvu podpísať odmietol mu zamestnanci obchodu náhradný smartfón nevydali. Rozhodol sa teda, že napíše email Samsungu, ktorý mu odpísal, že sa jeho dotazu budú venovať, no odpoveď už nikdy neprišla. Mesiac po incidente, teda 24. marca sa rozhodol, že svoju sťažnosť zverejní na facebookovej stránke Samsung Singapur, kde mu odpísali, že ide o štandardnú praktiku.

Zmluva je však písaná veľmi zvláštne. Jasne sa tam uvádza, že zo strany Samsungu ide o „gesto dobrej vôle,“ pričom zariadenie je celkom určite v záruke. Zdá sa teda, že sa Samsung spolu so svojimi právnikmi rozhodol učiniť kroky, ktoré by mali zabrániť poškodzovaniu jeho mena, ako tomu bolo pri problémoch s Galaxy Note 7.

Zaujímavé je, že zo Singapuru v ten istý deň prišli dve zvláštne správy. Tou druhou je fakt, že im tam začať horieť obchod. Viac si môžete prečítať tu.

samsung-prispevok-1
samsung-prispevok-2
samsung-prispevok-3