Úvod Smartphony Aktualizácie AKTUÁLNE: Samsung Galaxy S7 a S7 edge u nás získavajú aktualizáciu na...

AKTUÁLNE: Samsung Galaxy S7 a S7 edge u nás získavajú aktualizáciu na Android 7.0 Nougat! (už aj Telekom)

77
Foto: GSMArena

Vyzerá to tak, že minuloročná vlajková loď najväčšieho výrobcu smartfónov na svete, Samsung Galaxy S7, na Slovensku konečne získava vytúženú aktualizáciu. Tá prináša najmodernejšiu verziu Androidu 7.0 Nougat.

Aktualizované 3. marca 2017: Naši skvelí čitatelia nám dali vedieť, že aktualizáciu už začal získavať aj model Galaxy S7 edge. Okrem toho, aktualizáciu už spustil aj Telekom, ktorý za ostatnými operátormi pár hodín meškal.

Aktualizácia sa podľa zistení AndroidPortal.sk začala šíriť ešte včera večer na klasickú verziu Galaxy S7. Hlásenia o aktualizácii pre S7 edge zatiaľ nemáme.

Podľa našich čitateľov (ktorým ďakujeme za tip!) má update rozposielať operátori Orange a O2, pričom ide o poriadne veľký balíček. Je ale pravdepodobné, že aktualizáciu získavajú aj zákazníci Telekomu. Pripravte si približne 1 227,29 MB., odporúčame preto sťahovať cez Wi-Fi alebo v prípade, ak máte predplatený väčší dátový balíček, tak aj cez mobilné dáta.

Samsung rozposiela verzie firmvéru G930FXXU1DQB7, G930FORX1DQB2 a G930FXXU1DQB3, ktoré obsahujú februárové opravy chýb. Váš S7 teda ponúkne ochranu pred všetkými doteraz nahlásenými zraniteľnosťami.

Či zariadenia začali získavať aj tie kusy kupované priamo od operátorov zatiaľ nie je jasné. AndroidPortal.sk však zistil, že zariadenie, ktoré získalo aktualizáciu v sieti Telekomu pochádza priamo z distribúcie predávanej operátorom. Či to platí aj o ostatných operátoroch momentálne preverujeme.