Úvod Novinky Android OS Android O príde s oveľa kvalitnejším zvukom. Na audio novinkách sa...

OS Android O príde s oveľa kvalitnejším zvukom. Na audio novinkách sa podieľalo Sony

0

Bluetooth slúchadlá a reproduktory sú obľúbenými doplnkami smartfónov. Predsa len ide o pohodlnejší audio zážitok, pri ktorom nie sme obmedzovaní káblami a vodičmi. Kvalita zvuku ale môže utrpieť.

Samozrejme, základom sú kvalitné slúchadlá a reproduktory. Kvalitný však musí byť aj zvukový výstup, s ktorého kvalitou pri najnovšom OS Android O pomáhala spoločnosť Sony.

Podľa spoločnosti Google, japonské Sony obohatilo novú verziu operačného systému Android o 30 nových vylepšení a 250 opráv chýb, ktoré sa týkali zvuku. Dôraz bol kladený práve na kvalitu prenosu zvuku cez Bluetooth rozhranie.

Sony prišlo s bezdrôtovou technológiou pre kódovanie zvuku nazývanou skratkou LDAC. Vďaka nej dokáže OS Android O pracovať s vyššími prenosovými rýchlosťami audio informácií (tzv. bitrate), ktoré môžu dosiahnuť rýchlosť až 990 kbps. V jednoduchosti, s kompatibilnými slúchadlami si užijeme oveľa kvalitnejší a vernejší zvuk.

Android O

Ak by ste ale chceli vyťažiť maximum z danej technológie, budete musieť siahnuť priamo po high-end slúchadlách alebo reproduktoroch Sony. LDAC technológiou sú momentálne vybavené smartfóny Sony Xperia. Kedže sa však stala priamou súčasťou novej verzie OS Android, čoskoro po nej budú môcť skočiť aj ostatní výrobcovia smartfónov.

LDAC technológia je tak ďalším klinčekom do rakvy 3,5 mm audio jacku. Najnovší štandard Bluetooth 5.0 dokáže ponúknuť štvornásobný dosah, dvojnásobnú rýchlosť a lepšiu spotrebu energie. V kombinácii s kódovaním LDAC sa posunieme na vyššiu úroveň komfortu a kvality pri počúvaní hudby cez smartfón.