Úvod Výrobcovia Oppo Rýchle VOOC nabíjanie a optika s clonou f/1.7. Novinku od Oppo uvidíme...

Rýchle VOOC nabíjanie a optika s clonou f/1.7. Novinku od Oppo uvidíme už o dva dni!

0
Oppo

Čínsky výrobca Oppo nie je v našich končinách príliš známy, no pravdou je, že ide o jedného z najväčších výrobcov smartfónov na svete. Orientuje sa prevažne na ázijské trhy. 

Podľa výsledkov skúmania renomovanej analytickej agentúry IDC, spoločnosť Oppo kraľovala v roku 2016 predajom smartfónov v Číne. Usídlila sa na prvej priečke, pod ktorú sa podpísal počet predaných kusov smartfónov na úrovni 78,4 miliónov.

Spoločnosti Oppo v roku 2016 v Číne dýchal na krk gigant Huawei, ktorý v tejto lokalite predal 76,6 milióna kusov inteligentných mobilných telefónov. Top trojku uzatvára so 69,2 miliónmi predaných zariadení spoločnosť Vivo. Za nimi nasleduje Apple, Xiaomi a ostatní výrobcovia.

Nový smartfón

Spoločnosť Oppo už o dva dni (23. marca 2017) predstaví nový model smartfónu, ktorý ponesie označenie F3 Plus. Výrobca ho intenzívne promuje na sociálnej sieti Facebook a označuje ho ako selfie experta.

Oppo F3 Plus príde s rýchlym VOOC nabíjaním. Aké rýchle bude momentálne nevieme. Oppo na svojich oficiálnych stránkach tvrdí, že toto nabíjanie je 4-krát rýchlejšie ako štandardné prostriedky. Akumulátor by sme mali dobiť na 75 % kapacitu za krátkych 30 minút. Údaje môže skresliť vyššia kapacita batérie.

Oppo

Druhým lákadlom je objektív s nadštandardnou svetelnosťou. Vďaka nízkej clone f/1.7 dopadne na obrazový senzor viac svetla a ovplyvní tiež ďalšie vlastnosti. Počítať môžeme s kvalitným portrétovým bokeh efektom (ostrý snímaný objekt, rozmazané pozadie).

Oppo

Primárny snímač bude mať rozlíšenie 16 Mpx a pozor, na prednej strane nájdeme rovno dva fotoaparáty. Status selfie experta podtrhne 16 Mpx a 8 Mpx fotoaparát. Oppo F3 Plus zrovna kompaktný nebude. Veľký, 6,0-palcový displej výrobca spojí s FHD 1080p rozlíšením. Vyvážený pomer medzi spotrebou energie a výkonom zabezpečí čipset Snapdragon 653 spolu so 4 GB RAM.

Android vo verzii 6.0.1 Marshmallow je predsa len trochu starší, aktualizácia na verziu Nougat však bude s najväčšou pravdepodobnosťou istá. Všetky detaily a snáď aj cenu skompletizujeme po oficiálnom predstavení.