Úvod Zariadenia TOP 3 odolné outdoorové smartfóny, ktoré sú teraz ešte lacnejšie!

TOP 3 odolné outdoorové smartfóny, ktoré sú teraz ešte lacnejšie!

1

Odolnosť smartfónu, o ktorej vypovedá krytie IP 68, nemusí stačiť. Dané krytie síce zabráni prieniku vody a jemného prachu do útrob zariadenia, no proti nechceným pádom alebo nešetrnému zaobchádzaniu je bezradná.

V takomto prípade je potrebná aj masívnejšia odolná konštrukcia s nárazovými hranami, ktoré oceníte pri výletoch, chatách, prácach okolo domu alebo v iných, menej komfortných situáciach. Pomôžu aj pri „syndróme deravých rúk“. Veci, ktoré berieme do ruky každý deň niekoľkokrát jednoducho zvyknú spadnúť na zem.

Odolných smartfónov nie je na trhu veľa. Na outdoorové vlastnosti myslia skôr čínski výrobcovia, ktorí produkujú rovno niekoľko modelov v rôznych cenových hladinách a s rôznymi vlastnosťami. Tri zariadenia nižšie majú dvoch spoločných menovateľov. Disponujú krytím IP 68 a masívnejšou nárazu vzdornou konštrukciou.

AGM A8

AGM A8

AGM A8 je už na prvý pohľad stvorený do nepriaznivých podmienok. Štruktúrované brnenie z objemnejšieho plastu pevne drží na kovovej konštrukcii. Výhodou je najnovšia verzia operačného systému Android Nougat alebo 4G konektivita v rámci 800 MHz pásma.

O výkon sa bude starať čipset Snapdragon 410 známeho výrobcu Qualcomm. Pamäťové kombo reprezentujú hodnoty 3 GB RAM a 32 GB ROM. Výdrž zabezpečí 4050 mAh batéria a fotoaparáty skôr poslúžia ako základ. Predný 2 Mpx je len symbolický, o to viac je použiteľný zadný 13 Mpx snímač. O masívnejšej konštrukcii vypovedá váha, ktorá je až 251 gramov. Obsah vám sprostredkuje 5,0-palcový displej s rozlíšením 1280 x 720 pixelov.

Predajca TomTop hlási cenu necelých 132 eur, čo je nesmierne slušné. Týka sa ale obmedzeného počtu kusov (už necelých 100), ktoré budú dostupné len niekoľko najbližších hodín. Detaily nájdete priamo na stránke predajcu.

Zobraziť smartfón AGM A8

Blackview BV7000

odolné

V rovnakom duchu je poňatý aj Blackview BV7000. Pracovať teda budeme s certifikáciou IP 68 (potopenie až do hĺbky 5 metrov) a hrubým odolným telom, ktoré neprekvapí stret s pevným podkladom. Po dizajnovej stránke je tento smartfón trochu extravagantnejší.

Výrobca spojil čipset MediaTek MTK6750T (osem jadier, 1,5 GHz) so 4 GB operačnou pamäťou a až 64 GB úložiskom. 5,0-palcový displej má tentokrát použiteľnejšie FHD 1080p rozlíšenie a kvalitnejšie sú aj fotoaparáty. Zadný 13 Mpx snímačnižšiu clonu (f/2.0) a dobre budete vyzerať aj na selfie, ktoré zhotovíte 8 Mpx snímačom. 3500 mAh batéria znesie 9 hodín nepretržitého prehrávania videa alebo 19 hodín prehrávania hudby.

Aktuálnu cenu približne 182 eur si môžete ešte znížiť. Pri objednávke stačí zadať zľavový kód „AJ3OFF“ (bez úvodzoviek) a cena razom klesne. Kód bude fungovať až do 30. júna, čiže si ho môžete pokojne odložiť.

Zobraziť Blackview BV7000

NOMU S30

odolné

Vrcholom trojice je NOMU S30. Ten má oproti vyššie spomínaným dvom modelom väčší, 5,5-palcový displej. Našťastie pri ňom výrobca zvolil FHD 1080p rozlíšenie. Rám smartfónu je vyhotovený zo zliatiny a je poriadne pevný. Smartfón odolá aj väčším nárazom, dve hodiny môže byť v päť metrov hlbokej vode, problém mu nerobí prach a dokonca ani vyššie prevádzkové teploty.

Smartfón je zároveň najvýkonnejší z aktuálnej trojice. Spomenieme čipset Helio P10, 4 GB RAM, 64 GB ROM, 5000 mAh batériu alebo podporu pre 800 MHz pásmo. Váhu 265 gramov už budete poriadne cítiť, no ide o daň za pevnú konštrukciu a kvalitnú odolnosť.

Mimochodom, zľavový kód, ktorý sme spomenuli pri predošlom smartfóne, môžete použiť aj v tomto prípade. Text aj platnosť je rovnaká. „AJ3OFF“ (bez úvodzoviek) a 30. jún 2017.

NOMU S30