Úvod Nexus Nexus 6 Nokia 6 je po konštrukčnej stránke vyhotovená ako tank. Pozrite si VIDEO...

Nokia 6 je po konštrukčnej stránke vyhotovená ako tank. Pozrite si VIDEO z rozoberania

1
Nokia 6
©JerryRigEverything

Kvalitnú konštrukciu smartfónu nie je príliš zložité rozpoznať. Stačí pár týždňov používania, počas ktorých sa nestretnete so žiadnym vŕzganím ani iným neprirodzeným zvukom. 

Konštrukcia, resp. celý smartfón musí pôsobiť tak, ako keby ste v ruke držali jeden kus pevného materiálu a nie skladačku zloženú z niekoľkých častí. Ešte lepší pohľad na kvalitu konštrukcie predostrie „pitva“.

Až v útrobách smartfónu zistíme, či výrobca skôr lepil alebo skrutkoval, aký systém chladenia použil alebo akým spôsobom usporiadal komponenty. Rozloženie váhy je taktiež veľmi dôležité, pričom najťažším komponentom je vždy batéria.

Smartfón Nokia 6 nie je high-end modelom a ani nie je prehnane drahý. Napriek tomu jeho výrobca nepodcenil konštrukčnú tuhosť. Tajomstvo? Skrutky. Veľa skrutiek. Nokiu 6 sa rozhodol rozobrať známy youtuber vystupujúci pod pseudonymom JerryRigEverything. Ten má s rozoberaním smartfónov bohaté skúsenosti, preto netreba jeho snaženie napodobňovať v domácich podmienkach.

Nokia 6

Výrobca umiestnil pod displej zariadenia kovovú platňu, ktorá má jediný účel, a to zvýšiť celkovú tuhosť konštrukcie. Samotná základná doska a jej komponenty sú k telu smartfónu prichytené až 19-timi skrutkami.

Pri takomto množstve spojovacieho materiálu je doslova nemožné, aby sa v zariadení niečo uvoľnilo, alebo nebodaj hrkalo či vŕzgalo. Demontážne video si môžete pozrieť nižšie.