Úvod Aplikácie Navigácia Waze prichádza s integráciou hudobnej služby Spotify

Navigácia Waze prichádza s integráciou hudobnej služby Spotify

0

Snáď ani neexistuje vodič, ktorý by si jazdu autom nespríjemnil počúvaním obľúbenej skladby alebo albumu. Pokiaľ k takým vodičom patríte a používate navigačnú aplikáciu Waze, budete mať k svojej obľúbenej hudbe bližšie.

Teda ak zároveň využívate hudobnú službu Spotify. Predstavitelia oboch služieb uzavreli partnerstvo, vďaka ktorému bude funkcionalita Spotify priamo integrovaná do appky Waze a naopak.

Na jednej obrazovke tak budete mať informácie spojené s dopravou a navigáciou, a zároveň aj svoje obľúbené skladby, albumy alebo zoznamy pesničiek, ktoré sa práve prehrávajú. Novinka sa bude šíriť formou aktualizácie a prví si ju užijú používatelia platformy Android. Neskôr update dobehne aj iOS používateľov.

Waze Zaujímavý je spôsob zobrazenia informácií. V aplikácii Waze sa vám ikona Spotify zobrazí automaticky, ak máte danú hudobnú službu už nainštalovanú v smartfóne. Doslova jedným dotykom tak môžete spustiť prehrávanie hudby. Funguje to aj naopak. Ak budete pracovať s appkou Spotify, v jej používateľskom prostredí sa objaví ikona pre spustenie navigácie.

Waze

Navigovanie aj prehrávanie hudby bude prebiehať kontinuálne. Spustenie skladby nezastaví navigáciu a naopak, spustenie navigácie neovplyvní prehrávanie hudby. Používatelia služieb Deezer alebo Apple Music sú v tomto prípade v nevýhode.

Služba Spotify však má oproti konkurencii navrch. Počet predplatiteľov presiahol métu 50-tich miliónov používateľov a počet tých, ktorí využívajú bezplatné možnosti služby je ešte ďaleko väčší. Služba Spotify má korene vo švédskom Štokholme, kde bola založená v roku 2008. Mesačné predplatné stojí 5,99 € a využiť tiež môžete rodinný balíček za 8,99 €, ktorý môžu využívať piati členovia rodiny.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spotify.music“]