Úvod Aplikácie Nová aplikácia od OpenSignal dokonale preverí rýchlosť vášho pripojenia

Nová aplikácia od OpenSignal dokonale preverí rýchlosť vášho pripojenia

2
meteor opensignal

OpenSignal je skvelá aplikácia, ktorá naprieč celým svetom na základe reálnych dát od používateľov skúma kvalitu a rozsah používania mobilných sietí. V obchode Google Play sa objavila ich ďalšia, nemenej kvalitná appka.

Jej názov je Meteor a za úlohu má preveriť rýchlosť vášho mobilného/WIFi pripojenia aj s patričným vysvetlením. V obchode Google Play nájdeme relatívne veľké množstvo aplikácií, ktoré merajú rýchlosť pripojenia alebo spotrebu jednotlivých aplikácií.

Meteor im konkuruje veľmi príjemným používateľským prostredím s pastelovými farbami, podrobnými údajmi a škálou diagramov. Aplikácia vás po prvom spustení pekne privíta a oboznámi vás so všetkými možnosťami používania.

Gro aplikácie tvoria tri hlavné kategórie, resp. karty. Na prvej môžete spustiť nové testovanie rýchlosti mobilného alebo WiFi pripojenia. Na karte druhej nájdete komplexnú históriu všetkých vašich meraní. Tretia kategória mapuje všetky vami namerané výsledky a zvýrazní tie najlepšie a najhoršie. Ide skôr o zaujímavosť a najdôležitejšie sú práve prvé dve karty.

meteor opensignal

Meteor vám polopate povie, či sú namerané hodnoty skvelé, alebo naopak, veľmi zlé. Nástroj Meteor vám umožní preskúmať, ako spoľahlivo budú pracovať konkrétne aplikácie pri aktuálnej rýchlosti pripojenia. Zoznam aplikácií je okresaný na tie najznámejšie a najpoužívanejšie (16 kusov).

meteor opensignal

Príklad, ak ste v oblasti s nestabilným 4G pripojením, pri aplikácii Spotify vám Meteor povie, že vaša aktuálna rýchlosť je pre stiahnutie albumu nedostatočná. Pre stream a počúvanie v štandardnej kvalite zase Meteor oznámi, že je rýchlosť viac ako dobrá.

Aplikácia Meteor je stále v beta testovaní, no napriek tomu pracovala spoľahlivo. Nie každému musí jej prostredie vyhovovať, no ak chcete mať rýchlosť pripojenia pod dôslednou kontrolou, minimálne za krátke vyskúšanie stojí.

K TÉME: Akého operátora si vybrať? Táto aplikácia vám ukáže ich vysielače, rýchlosť aj pokrytie!

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=meteor.test.and.grade.internet.connection.speed“]