Úvod Zariadenia Novinky LG G6 a Sony Xperia XZs v ponukách EU predajcov. Ceny...

Novinky LG G6 a Sony Xperia XZs v ponukách EU predajcov. Ceny mieria vyššie

4

Ak si brúsite zuby na jeden z dvoch popredných smartfónov, ktoré boli predstavené na podujatí MWC 2017, zrejme budete musieť siahnuť hlbšie do vrecka. LG G6 aj Xperia XZs nebudú lacné.

Samozrejme, po technologickej, softvérovej a konštrukčnej stránke ide o veľmi použiteľné zariadenia, ktoré by vo svojej zbierke elektroniky uvítal nejeden používateľ. Čo sa týka prvého menovaného modelu, ten sa už predáva v domovskej krajine, v Južnej Kórei.

Na pulty predajní v Amerike dorazí niekedy okolo desiateho apríla a Európa príde na rad až po USA. Predpokladať môžeme druhú polovicu apríla, respektíve jeho koniec. Čo sa týka európskej ceny, LG G6 do svojej ponuky už zaradil najväčší nemecký predajca elektroniky.

MediaMarkt ponúka najnovšiu vlajkovú loď kórejského LG v predpredaji za 749 eur, a to v 32 GB verzii v čiernom, bielom a platinovom farebnom prevedení. Najväčší konkurent, Samsung Galaxy S8, má stáť 799 eur v 64 GB verzii.

LG G6

Sony Xperia XZs

Sony Xperia XZs bola predstavená zarovno s vlajkovým modelom Xperia XZ Premium. Lákadlom pri menšej Xperii XZs je hlavne jej ultimátny fotoaparát, ktorý tento smartfón zdieľa s vrcholovým modelom.

Xperia XZs

Aj tento smartfón sa objavil v európskom predpredaji, konkrétne v ponuke holandského predajcu Belsimpel. Cena 649 eur tiež zrovna najmenšia nie je, no holandskí záujemcovia dostanú k smartfónu aj prenosný reproduktor (Sony SRS-XB30) v hodnote 169 eur.

Xperia XZs

Čo sa týka dostupnosti, priamo výrobca na podujatí MWC 2017 potvrdil, že Sony Xperia XZs bude dostupná v priamom predaji od 5. apríla 2017. Oficiálne ceny pre Slovensko, ktoré sa dozvieme neskôr, sa od tých už zverejnených môžu mierne líšiť. Každopádne ale nepôjde o markantné rozdiely, ak nejaké vôbec budú. Všetky informácie o oboch spomínaných modeloch nájdete v minulých článkoch, kde sme ich priblížili podrobnejšie.

K TÉME

Novinky Sony Xperia XZ Premium a Sony Xperia XZs. Čím sa líšia?

LG G6 oficiálne: 5,7″ FullVision displej a prepracovaný duálny fotoaparát