Úvod Zariadenia Smartfóny Google Pixel majú hardvérový problém. Potvrdil to manažér z Google

Smartfóny Google Pixel majú hardvérový problém. Potvrdil to manažér z Google

0
© anandtech.com

Technickú podporu spoločnosti Google aktuálne bombarduje rad sťažností vlastníkov referenčných smartfónov Google Pixel a Google Pixel XL. Používatelia sa sťažujú na nefunkčný mikrofón. 

Sťažnosti sa v nefunkčnosti mikrofónu rôznia. Podľa niektorých mikrofón nefunguje vôbec, iní zase tvrdia, že funguje len pri otvorenej aplikácii pre kameru a pri nahrávaní videa. Problém je každopádne reálny a dokonca hardvérový.

V minulosti sa objavilo niekoľko drobných problémov, ktoré sprevádzali mnohé smartfóny. Väčšinou bol ale na vine softvér, ktorý výrobca opravil promptnou aktualizáciou. Problém s fyzickou súčiastkou mikrofónu aktualizácia nevyrieši.

Google Pixel
Google Pixel a Google Pixel XL

Nakoniec to potvrdil aj produktový manažér spoločnosti Google, Brian Rakowski. Ten reagoval priamo na príspevky používateľov na fóre technickej podpory. Našťastie nejde o plošný problém a ani o bezpečnostný nedostatok.

Problémom majú trpieť skôr vyrobené modely smartfónov Google Pixel a Google Pixel XL. Používatelia, ktorí si dané smartfóny kúpili v nedávnej dobe, by sa s nefunkčným mikrofónom nemali stretnúť. Google samozrejme nepríjemnosť skúma a robí všetko pre to, aby problém vyriešil.

Problém má postihovať menej ako jedno percento predaných Google Pixel smartfónov. Prvé zmienky o nefunkčnom mikrofóne sa objavili ešte v minulom roku, pred približne štyrmi mesiacmi. Google zatiaľ s konkrétnym riešením neprišiel.

Určite ale príde s odporúčaním, aby používatelia kontaktovali predajné miesto, kde smartfóny zakúpili a požiadali o výmenu. Teda pokiaľ sa ich spomínaný problém týka.