Úvod Aplikácie Google aplikácie s novinkami. Hlasové hovory, zdieľanie fotografií a aj umiestnenia

Google aplikácie s novinkami. Hlasové hovory, zdieľanie fotografií a aj umiestnenia

0
Google

Spoločnosť Google v rámci prichádzajúcej jari neupratuje ale vylepšuje. Niekoľko dvorných aplikácií internetového giganta dostáva v týchto dňoch aktualizácie, ktoré prinášajú nové funkcie. 

Dobrou správou je, že každá z noviniek je užitočná, čiže nejde len o kozmetické úpravy. Včera sme napríklad informovali o aplikácii Snapseed, ktorá dostala rovno tri nové funkcie pre úpravu fotografií.

Ďalšou na rane je aplikácia Google Duo, ako veľmi jednoduchý a funkčný nástroj pre uskutočňovanie videohovorov. Vývojári dnes zverejnili update, ktorý sprístupňuje aj možnosti klasického hlasového hovoru.

Google Duo už hlasom komunikoval. V prípade veľmi slabého pokrytia, resp. pri nedostatočnej rýchlosti pripojenia, sa Google Duo automaticky prepol do hlasového režimu. Po novom bude funkcia hlasových volaní bez živého obrazu dostupná samostatne a voliteľne. Aktualizácia sa momentálne šíri v Brazílii a postupne obletí celý svet.

aplikácie

Aplikácia Google Fotky bude vedieť zdieľať fotografie aj pri veľmi slabom pripojení. Ak sa rozhodnete vkusnú snímku zdieľať s niektorým z vašich známych a budete v oblasti s nedostatočným pokrytím, Google fotografiu nahrá v odľahčenom formáte.

Adresátovi sa následne zobrazí v nižšom rozlíšení. Hneď, ako jeho smartfón zaznamená dostatočnú dátovú konektivitu, fotografia sa automaticky dozdieľa v plnom rozlíšení a kvalite. Pár grafických vylepšení dostalo aj používateľské prostredie.

aplikácie

Do tretice by sme upozornili na Mapy Google, v ktorých môžete zdieľať vašu polohu v reálnom čase. Pokiaľ sa blížite na pracovné stretnutie, oslavu alebo na akúkoľvek udalosť, kde vás niekto očakáva, môžete dať vedieť o svojom umiestnení.

Priateľom, rodine alebo kolegom pomocou aplikácie máp od Google odošlete svoje presné umiestnenie a tí môžu v reálnom čase na mape sledovať, ako sa blížite k miestu určenia. Samozrejme je takéto zdieľanie dočasné. Sami si vyberiete interval, ako dlho má zdieľanie trvať. Na výber budete mať od 15-tich minút až po tri dni.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.tachyon“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.maps“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.photos“]