Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Držte si klobúky: Samsung Galaxy S8 vie natáčať šialený 1000 FPS slow-motion!

Držte si klobúky: Samsung Galaxy S8 vie natáčať šialený 1000 FPS slow-motion!

19

Samsung má svoje novinky, Galaxy S8 a S8 Plus predstaviť už koncom tohto mesiaca. Opäť by sa v nich pritom mal objaviť 12 Mpx senzor, ktorý poznáme z Galaxy S7.

Samsung však prirodzene chce priniesť vylepšenia týkajúce sa či už fotografií, tak aj videa. Zmenami by mal prejsť aj predný fotoaparát.

Podľa najnovších informácií servera Naver má fotoaparát na Galaxy S8 zvládať natočiť až 1 000 FPS videá slow-motion videá. Spoločnosť to mala dosiahnuť pridaním DRAM (pre buffer) priamo do senzora fotoaparátu. Japonský výrobca, Sony, nedávno predstavil podobnú funkcionalitu pri modeli Xperia XZ Premium, ktorý dokáže vďaka senzoru IMX 400 natáčať 720p videá pri snímkovaní 960 FPS. Samsung Galaxy S8 má však využívať úplne iný senzor.

Okrem toho máme novinky aj ohľadom predného fotoaparátu. Na strane displeja sa má blysnúť 8 Mpx senzor s automatickým zaostrovaním. Samsung má okrem toho pridať aj 3,7 Mpx RGB senzor, ktorý bude slúžiť ako skener dúhovky. Aj vďaka tomu si je možno Samsung tak istý svojimi technológiami pre rozpoznanie tváre a dúhovky.

Ako to celé bude vyzerať uvidíme už čoskoro.