Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 8 Prvé INFO o Galaxy Note 8: 6,4“ 4K displej, 6GB RAM a...

Prvé INFO o Galaxy Note 8: 6,4“ 4K displej, 6GB RAM a záhadné dierky

14
Koncept Samsung Galaxy Note 8

Od Galaxy S8 a S8+ nás delí menej než týždeň, a tak sa pozornosť mnohých, hlavne fanúšikov pera S Pen obracia na chystanú vlajkovú loď určenú pre druhú polovicu 2017.

Hovoríme samozrejme o Galaxy Note 8, nástupcovi zariadenie, ktoré skončilo na smetisku dejín. Ako DJ Koh, šéf mobilnej divízie Samsungu povedal: „Prinesiem späť lepší, bezpečnejší a veľmi inovatívny Note 8.“ Poďme sa teda pozrieť na prvotné informácie.

Čipset

Podľa posledných informácií má Note 8 prísť so Snapdragon 835 alebo Exynos 9. Práve ohľadom Exynos 9 momentálne koluje veľa špekulácií. Najnovší procesor, ktorý Samsung predstavil je Exynos 8895, no pracovať má aj na modeli 9810, ktorý by sa mohol objaviť v chystanom Note 8.

Displej

Galaxy Note 8 bude veľký. Ponúknuť má až 6,4-palcový Super AMOLED displej, teraz si sadnite, so 4K rozlíšením. Ide teda o panel, ktorý ponúkne rozlíšenie 3 840 x 2 160 pixelov. Podľa nákresu, ktorý môžete vidieť si pravdepodobne zoberie dizajnové črty z chystaného Galaxy S8.

Vzhľadom na špeciálny pomer strán, ktorý ponúka S8 (18.5:9) by sa teda rozlíšenie Note 8 mohlo vyšplhať až na 4 428 x 2 160. Samsung takto špecifické rozlíšenie môže nazvať UHD+ alebo 4K+.

Pamäť

Note 8 má okrem najnovšieho čipsetu priniesť aj poriadny náklad RAM. Hovoríme už o 6 GB kapacite a 256 GB úložisku. Samsung už teraz predáva zariadenie so 6 GB RAM – C9 Pro pre čínsky trh – takže veriť tomu kľudne môžeme.

Dizajn

Pri pohľade na bok zariadenia môžeme vidieť miesto pre uloženie S Penu, USB C port, 3,5mm jack, SIM/microSD slot a tlačidlo pre spustenie asistenta Bixby. Na prednej strane zas môžeme vidieť senzory pre skenovanie vašej tváre, ako aj predný fotoaparát. Ide teda o veľmi podobnú výbavu, akú ponúka Galaxy S8.

Na čo sme zatiaľ ani my, ani nikto iný neprišiel sú záhadné dierky na spodku zariadenia. Či ide o reproduktor z dielne Harman-Kardon (AKG) nateraz ostáva tajomstvom. Tak či tak, čo by ste povedali na takýto smartfón? Spĺňal by vaše požiadavky?