UMIDIGI Z PRO

UMIDIGI Z PRO, vlajková loď výrobcu UMi (teraz UMIDIGI), ktorá disponuje dvoma šošovkami primárneho fotoaparátu, bola predstavená 27. februára v rámci podujatia MWC 2017 v španielskej Barcelone.

O špecifikáciách sme už počuli. Vieme, že vylepšuje tie svojho úspešného predchodcu UMi Z tým, že na rozdiel od neho dostal do vienka aj duálny primárny fotoaparát z dielne výrobcu SONY. UMIDIGI Z PRO však svojimi dvoma šošovkami nevytvorí len kvalitné čierno-biele fotografie, výborné fotografie za zhoršených svetelných podmienok či tzv. „bokeh“ snímky (rozmazané pozadie), ale je takisto aj prvým smartfónom po iPhone, ktorý disponuje funkciou „Live Photo“.

https://youtu.be/-EIEbKUqdXk

Každá fotografia, ktorú týmto smartfónom vytvoríte, môže byť takisto aj spomínaná tzv. „živá fotografia“. Ak aktivujete túto funkciu, fotoaparát bude zachytávať sekundu a pol pred a po stlačení spúšte. V galérii si potom fotografie môžete prehrávať ako krátku animáciu.

K dispozícii tak budete mať klasickú, 13 Mpx fotografiu, ale aj malý bonus – spomienku na to, ako daná fotografia vznikala, čo môže byť vo väčšine prípadov naozaj zábavné.

Mód „Live Photo“ bol prvýkrát pridaný do portfólia iPhone 6s a 6s Plus v septembri 2015 a takisto sa nachádza aj v iPhone 7 a 7 Plus. UMIDIGI Z PRO je tak prvým Android smartfónom, ktorý sa touto funkciou môže oprávnene pýšiť.

Ak si chcete pripomenúť, akými špecifikáciami UMIDIGI Z PRO vlastne disponuje, mrknite na náš článok, ktorého odkaz nájdete nižšie.

Tento článok sme pripravili vďaka spolupráci so spoločnosťou UMIDIGI.