Úvod Výrobcovia Xiaomi Nová fabrika Xiaomi je šialená: Každú sekundu v nej vyrobia jeden smartfón

Nová fabrika Xiaomi je šialená: Každú sekundu v nej vyrobia jeden smartfón

4
Až 90 % zamestnancov fabriky Xiaomi tvoria ženy

Xiaomi v Indii, ktorá je ich najdôležitejším trhom, otvoril už druhú fabriku. Nová továreň sa nachádza v meste Sricity, pričom spoločnosť ju postavila v spolupráci s Foxconnom, ďalším veľkým hráčom na poli výroby smartfónov.

Viceprezident Xiaomi, Manu Kumar Jain, ktorý je zároveň šéfom spoločnosti pre indický trh tvrdí, že firma momentálne hľadá spôsoby, akými by mohli predísť problémom s dodávaním svojich zariadení. Plány pre rozšírenie výroby pritom mali začať ešte minulý rok, keď jedna z fabrík aj napriek plnej výrobnej kapacite nedokázala dodať dostatočný počet zariadení. Príkladom je model Redmi Note 4, ktorého sa za 45 dní predalo milión kusov. Ak by ho mali na sklade viac, predalo by sa ho dokonca viac.

Pán Jain v rozhovore pre publikáciu IndianExpress.com potvrdil, že ich cieľom je dostať sa na magickú hranicu 1 telefónu každú jednu sekundu. Ohlásiť to pritom chceli až vtedy, keď sa im to podarí. Stať sa tak malo už dávnejšie, pričom firma túto šialenú formu udržiava konštantne.

Xiaomi tvrdí, že vo fabrikách pod taktovkou Foxconnu zamestnáva vyše 5 000 zamestnancov, z ktorých má byť 90 % žien. Na indickom trhu predáva niekoľko modelov, vrátane Redmi 3S (2 verzie), Redmi Note 4 (3 verzie) a Mi 5. Okrem Mi 5, ktorý je dovážaný z domovskej Číny sa ostatné modely vyrábajú priamo v Indii.

Minulý rok pre Xiaomi nebol najšťastnejším. Na domácej pôde ho čo sa predajov týka, predbehol Huawei, OPPO a Vivo. Dôvodom má byť slabé zázemie v kamenných predajniach, čo sa práve Xiaomi pokúša zmeniť.