Úvod Novinky Hry Activision sa spojilo s vývojármi ELEX. Pripravujú novú hru Call of Duty...

Activision sa spojilo s vývojármi ELEX. Pripravujú novú hru Call of Duty pre mobilné zariadenia

0
Call of Duty

Call of Duty je názov už kultovej a populárnej hernej série, za ktorou stoja (nielen) tvorcovia zo spoločnosti Activision. Akčné tituly Call of Duty nájdeme aj v obchode Google Play.

Z nich je asi najlepšie spracovaný Black Ops Zombies, ktorý stojí 6,49 eur. Mobilné hry Call of Duty sa však popularitou ani z ďaleka nepribližujú k ich počítačovým a konzolovým súrodencom.

Priepastný rozdiel môže zmierniť nová mobilná hra Call of Duty, na ktorej bude spoločnosť Activision pracovať s vývojármi z čínskeho štúdia ELEX. Obe spoločnosti sa dohodli na spolupráci, z ktorej má vzísť ešte oficiálne neohlásená hra Call of Duty.

Vývojári z ELEX nie sú žiadni amatéri. Ide o jedno z najlepších vývojárskych štúdií v Číne, ktoré vyprodukovalo hry Clash of Kings, Age of Warring Empire alebo Magic Rush: Heroes. Sprevádzajú ich vysoké počty stiahnutí a pozitívne hodnotenia.

Call of Duty
Záber z mobilnej hry Call of Duty: Black Ops Zombies

Zaujímavosťou je, že sa obe spoločnosti dohodli na rovnocennej spolupráci. Rovným dielom si podelia náklady na vývoj a následne aj prípadný zisk, pričom ich dohoda bude trvať dlhšie. Platnosť dohody vyprší až tri roky po vydaní novej hry. V prípade potreby ju bude možné predĺžiť o ďalší rok.

Po vydaní hry je potrebné udržovať jej životnosť prostredníctvom aktualizácií, ktoré prinesú nový herný obsah, inovované funkcie, vylepšenia, ale aj opravy chýb. Momentálne nie je jasné, aká mobilná hra Call of Duty bude a ani kedy bude vydaná. Určite sa však máme na čo tešiť.