Úvod Výrobcovia Sony Sony Xperia XZ Premium: Ponúkne 4K displej a zrkadlový dizajn ako Z5...

Sony Xperia XZ Premium: Ponúkne 4K displej a zrkadlový dizajn ako Z5 Premium

6
Ilustračný obrázok

Ak ste pochybovali o tom, že Sony zajtra predstaví prémiový model, máme dobré správy. Japonský výrobca skutočne pripravil zariadenie, ktoré sa svojou výbavou a spracovaním zaradí medzi top modely prvej polovice 2017.

Volá sa Xperia XZ Premium je tak, ako Z5 Premium vybavená displejom so 4K rozlíšením, čo z neho robí perfektnú voľbu pre virtuálnu realitu. Uniknutý obrázok, ktorého zdrojom je web Xperia Blog naznačuje, že dizajnovo sa Xperia XZ Premium od Xperia XZ veľmi líšiť nebude. Podobne ako na Z5 Premium, aj v prípade XZ Premium vidíme „zrkadlový“ dizajn. Zadná strana je totiž prekrytá materiálom, ktorý odráža svetlo podobne ako zrkadlo. Bohužiaľ, to tiež naznačuje, že opäť pôjde o magnet na odtlačky prstov.

Čo sa zvyšku špecifikácií týka, XZ Premium má ponúknuť 19 Mpx zadný fotoaparát, ktorý je schopný šialeného slow-motion videa pri snímkovaní až 960 fps. Chýbať nemá ani možnosť natáčať 4K video pri snímkovaní 60 fps. Zariadenie teda zákonite musí poháňať výkonný čipset. Chýbať nebude ani USB C port.

Viac sa dozvieme už zajtra, keď toto 4K monštrum Sony oficiálne predstaví počas chystanej tlačovej konferencie.