Úvod Zaujímavosti Sony pracuje na aplikácii s umelou inteligenciou. Zanalyzuje to, čo máte na...

Sony pracuje na aplikácii s umelou inteligenciou. Zanalyzuje to, čo máte na tanieri

0
© pinterest.com

Rozmach umelej inteligencie na báze strojového učenia je spojený s rôznymi digitálnymi asistentmi, s ktorými sa veľkí technologickí hráči doslova predbiehajú. 

Digitálny asistent môže prísť a aj príde v bežnom živote vhod. Čo ale taký digitálny osobný fitness tréner? Rôzne športové aktivity sú v kurze a pokiaľ ich chcete robiť na úrovni, upraviť budete musieť aj svoj jedálny lístok.

Práve v tomto smere vám v budúcnosti môže pomôcť aplikácia, ktorú vyvíja Sony. Aplikácia vám pomôže zanalyzovať jedlo, ktoré sa chystáte zjesť. Stačí, ak porciu jedla odfotografujete (nie kvôli Instagramu) a appka vám prezradí, koľko kalórií sa chystáte vstrebať.

To nie je všetko. Pokiaľ bude mať aplikácia prístup k fitness údajom, ktoré si napríklad pomocou smart náramku pri športovaní zaznamenávate, odporučí vám aj ideálne menu. Zohľadní pri tom váš vek, aktuálnu váhu a poprípade ďalšie telesné aspekty.

umelej

Dostupnosť

Aplikácia je stále vo vývoji a pre bežné použitie je ešte nedostupná. Sony začalo softvér na rozpoznávanie nutričných hodnôt jedla testovať vo svojej krajne pôvodu, v Japonsku.

Výrobca Sony sa zameral na podnikateľskú sféru. Spolupracovať má s niektorými spoločnosťami, ktoré softvér používajú pri vyhodnocovaní hodnôt jedla určeného pre svojich zamestnancov.

Pre mnohé spoločnosti je totižto veľmi dôležité udržať svojich zamestnancov zdravých a vo forme. V opačnom prípade by mohla poklesnúť ich produktivita.