Úvod Výrobcovia Sony Sony v 4. štvrťroku predal 5 miliónov kusov Xperia smartfónov

Sony v 4. štvrťroku predal 5 miliónov kusov Xperia smartfónov

4

Japonský výrobca, Sony, včera oznámil finančné výsledky za štvrtý kvartál 2016 (október – december), ktorý je zároveň tretím fiškálnym kvartálom 2016. Nás samozrejme zaujímajú samotné výsledky vcelku populárnej spoločnosti.

Divízia Sony Mobile Communications zaoberajúca sa návrhom a výrobou smartfónov zaznamenala prevádzkový zisk 187 miliónov dolárov (21,2 miliárd japonských jenov) a celkové predaje vo výške 2,2 miliardy dolárov (248,6 miliárd jenov).

Počas 4. štvrťroku 2016 predal Sony viac ako 5,1 miliónov Xperia smartfónov, o 2,5 miliónov menej než za rovnaký čas v roku 2015. Sony tvrdí, že celkové predaje ovplyvnil hlavne nižší záujem o smartfóny prevažne v Európe, ako aj v „neziskových regiónoch“.

Celkovo divízia Sony Mobile za rok 2016 predala 15 miliónov smartfónov, čo je vôbec najnižšie číslo od roku 2012. Pre pripomenutie, rok 2012 bol taktiež rokom, keď Sony vykúpil časť Ericsson v niečom, čo sme dovtedy poznali ako Sony Ericsson. Samozrejme, pre Sony to nie sú až tak zlé správy, ich smartfónová divízia je aj napriek nižším predajom stále zisková.

Ak chcete výsledky Sony Mobile prelúskať sami, prikladáme aj detaily nižšie, poprípade navštívte tento odkaz.