Úvod Zaujímavosti Smartfón a klasická vysielačka v jednom? Stačí pripojiť modul LINC

Smartfón a klasická vysielačka v jednom? Stačí pripojiť modul LINC

0

Kým vysielačky stoja na začiatku modernej éry instantnej osobnej komunikácie, smartfóny sa nachádzajú na jej konci. Technologický pokrok je značný. 

Napriek tomu by sme mohli obe takéto zariadenia používať súčasne. Vysielačka je síce zastaralá, no niektoré jej funkcie sa nám môžu hodiť aj dnes. Pri náročnej turistike v odľahlých oblastiach môžete pohodlne komunikovať cez vysielačku, a to stlačením jedného tlačidla.

Nemusíte vytáčať telefónne číslo a ani sa spoliehať na pokrytie mobilnou sieťou. Vysielačky sa hojne používajú pri organizovaní rôznych akcií alebo pri niektorých druhoch športov.

Na webe Indiegogo, ktorý zastrešuje nájdené projekty uchádzajúce sa o finančné prostriedky verejnosti, sa objavil projekt s názvom LINC: The Smart Walkie Talkie. Ide o modul Moto Mod určený pre smartfóny Lenovo Moto Z a Moto Z Play. Využiť ho ale môžu aj iné zariadenia.

vysielačka

Modulárna koncepcia spomínaných smartfónov je veľmi zaujímavá pre rôznych vývojárov, ktorí môžu svoje vízie o pripojiteľnom príslušenstve pretaviť do skutočnosti.

LINC

Linc nepremení váš smartfón len na obyčajnú hlúpu vysielačku. Linc dokáže spracovať aj SMS správy alebo údaje o umiestnení vďaka vstavanému GPS modulu. Vysielačka má dosah až 7-8 kilometrov a podporuje 22 rádiových kanálov.

Modul je vybavený aj 1500 mAh batériou, ktorá ho dokáže udržať pri živote v pohotovostnom režime až 20 hodín. Modul dokáže dokonca vysielať SOS signál. Napriek tomu, že ide primárne o Moto Mod príslušenstvo pre Moto Z smartfóny, vysielačku Linc budete môcť používať aj s inými smartfónmi. Postačí pripojenie cez Bluetooth.

vysielačka

 

Cena

Autori projektu sa spoliehajú na kolektívne financovanie, pri ktorom si dali za cieľ vyzbierať od verejnosti a podporovateľov 12 000 dolárov na realizáciu. Zatiaľ sa im cieľ podarilo naplniť na 41 %, pričom do konca kampane zostáva ešte 19 dní.

Vysielačku Linc si môžete predobjednať už teraz. Stáť vás bude 99 dolárov a výrobca vám ju doručí v priebehu decembra 2017. Podmienkou je samozrejme vyzbieranie stanovenej sumy peňazí, ktorá realizácii projektu predchádza. Nič ale nenasvedčuje tomu, že by sa autorom cieľ naplniť nepodarilo.

Kampaň nájdete na webe Indiegogo v >tomto odkaze<, kde je celý projekt detailne priblížený. Vyzerá to, že klasické vysielačky majú v modernej online dobe ešte čo povedať.