Úvod Výrobcovia Samsung Samsung chce kúpiť spoločnosti zaoberajúce sa AI. Vyčlenil na to 1 miliardu...

Samsung chce kúpiť spoločnosti zaoberajúce sa AI. Vyčlenil na to 1 miliardu dolárov

0
Nový inteligentný pomocník Samsungu vstavaný do jeho nadchádzajúcich zariadení, Bixby, potrebuje mozog. Juhokórejská firma preto nemá na výber, než poobzerať sa po spoločnosti, ktorá pracuje na technológii, ktorá by im to umožnila.

Podľa informácií publikácie Chosun Biz mal nemenovaný predstaviteľ Samsung Electronics US potvrdiť, že kórejský výrobca hľadá spoločnosti pracujúce na AI (umelá inteligencia) technológii. Spoločnosť si na ich akvizíciu vyčlenila slušnú 1 miliardu dolárov.

Samsung v roku 2016 odkúpil celkom 10 technologických spoločností, vrátane Viv Labs, firmy, ktorá vytvorila Siri pre Apple. Medzi ďalšie známejšie akvizície musíme určite zaradiť giganta Harman International, pri ktorom sa Samsung poriadne buchol po vrecku. Táto akvizícia ich totiž vyšla na 8 miliárd dolárov.

Ostáva otázne či Samsung skutočne začne nakupovať aj na poli AI. Je však pravdepodobné, že Samsung už nechce zopakovať chybu z roku 2005, keď sa rozhodla, že neodkúpi operačný systém Android. Ten nakoniec skončil pod krídlami Google a zvyšok je už tak, ako sa hovorí, história.