Úvod MWC 2017 Samsung Galaxy Tab S3 nedostane len S Pen. Objavila sa tiež magnetická...

Samsung Galaxy Tab S3 nedostane len S Pen. Objavila sa tiež magnetická klávesnica

1
Súčasná generácia Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Na podujatí MWC 2017 uvidíme okrem množstva nových smartfónov a nositeľných zariadení aj vrcholový high-end tablet. Pôjde o Samsung Galaxy Tab S3.

Predstavenie už predostrel priamo výrobca a na verejnosti sa objavili aj jeho parametre. Pripomeňme si, že Samsung Galaxy Tab S3 bude k dispozícii len v jednej veľkosti, ktorú podtrhuje 9,7-palcový SuperAMOLED displej. Disponovať bude rozlíšením 1536 x 2048 pixelov.

O výkon sa bude starať čipset Snapdragon 820 spolu so 4 GB kapacitou operačnej pamäte a maximálnym 128 GB úložiskom. Fotoaparáty si podelia rozlíšenia v režime 12 Mpx / 5 Mpx. Istá je verzia s výhradnou WiFi konektivitou, ako aj model so 4G LTE modemom. Predpokladáme, že Samsung pribalí aj USB typ C, technológiu rýchleho nabíjania, či odolnosť voči vode a prachu.

S Pen a klávesnica

Výkonný tablet môže dobre poslúžiť pre zábavu a konzumáciu multimediálneho obsahu. K slovu ale môže prísť aj produktivita, či kreatívne profesie. Tým príde vhod dotykové pero S Pen, ktoré sa preslávilo hlavne vďaka Galaxy Note línii smartfónov.

Dotykové pero S Pen ale nemá byť priamou súčasťou tabletu, resp. jeho konštrukcie. Pôjde o doplnkové príslušenstvo, ktoré by sme si mali nájsť priamo v balení.

Galaxy Tab S3

Ešte viac by bola využiteľná klávesnica. Zdá sa, že Samsung zareagoval aj na tieto potreby. Spoľahlivý zdroj priniesol render zobrazujúci Galaxy Tab S3 aj s pripojenou klávesnicou.

Má ísť o hardvérovú QWERTY klávesnicu, ktorú k tabletu pripojíme pomocou magnetického doku. Klávesnica by sa mala následne sama spojiť s rozhraním tabletu. V tomto prípade ale nemôžeme počítať s tým, že ju Samsung pribalí priamo k tabletu. Klávesnica sa bude dať dokúpiť dodatočne.

Galaxy Tab S3

High-end tablet si kvalitné a využiteľné príslušenstvo rozhodne zaslúži. Hlavne ak ide o zariadenie, ktorého cena môže pokojne atakovať 500-eurovú hranicu. Ak nie vyššiu.

K TÉME: RECENZIA Samsung GALAXY Tab S2 8.0: Keď tabletu už nič nechýba