Úvod Návody Vyskúšajte rozšírenie pre prehliadač, ktoré zablokuje automatické prehrávanie videí a zvuku

Vyskúšajte rozšírenie pre prehliadač, ktoré zablokuje automatické prehrávanie videí a zvuku

1

Internetový gigant Facebook minulý týždeň oznámil, že sa videá na našich nástenkách s novinkami budú prehrávať automaticky, a to aj so zvukom. Na nemilú novinku ale existuje bič.

Šikovné rozšírenie pre desktopové prehliadače Chrome a Opera zabráni automatickému prehrávaniu video a audio obsahu nielen na Facebooku, ale vlastne na akejkoľvek stránke.

Používatelia prehliadača Firefox nemusia mať hlavu v smútku. Autor rozšírenia uviedol, že sa chystá aj verzia pre tento obľúbený prehliadač. Samozrejme nie vždy nás automaticky prehrávané video musí otravovať.

Rozšírenie obsahuje režim, v ktorom môžete určitým webovým stránkam udeliť výnimku zo zablokovaného automatického prehrávania. Zadávanie webových adries ale nie je zrovna užívateľsky najpríjemnejšie. Úplné zablokovanie automatického prehrávania bude aj tak najpoužívanejšie. Ešte sme nepočuli o nikom, kto by sa tešil automatickému spusteniu videa, o ktoré nemal záujem.

prehliadač

Rozšírenie Disable HTML5 Autoplay si môžete stiahnuť z odkazov nižšie, ktoré vás presmerujú do oficiálnych obchodov so softvérom pre spomínané prehliadače. Rozšírenie sa vám následne objaví v podobe malej červenej ikony v pravom hornom rohu prehliadača. Pravým kliknutím na túto ikonu môžete spravovať jeho možnosti.

Stiahnuť rozšírenie pre Chrome Stiahnuť rozšírenie pre Operu