Úvod Smartphony Dohady Repasovaný Samsung Galaxy Note 7 sa môže vrátiť na vybrané trhy

Repasovaný Samsung Galaxy Note 7 sa môže vrátiť na vybrané trhy

4
galaxy note 7
Samsung Galaxy Note 7 - ztiaľ posledný z línie Galaxy Note

Samsung Galaxy Note 7 bol bezpochyby očarujúci phablet, ktorý sa však na trhu dlho neohrial. Výrobca zastavil jeho distribúciu a z trhu stiahol väčšinu predaných kusov kvôli už dobre známym problémom. 

V číslach Samsung predal, resp. dodal svojim partnerom 3 milióny kusov Galaxy Note 7. Dobrou správou je, že sa výrobcovi väčšinu z nich podarilo získať späť, čiže bezpečnostné riziko spojené s prípadným požiarom výrobca eliminoval na úplné minimum.

Zdá sa však, že tento phablet nie je definitívne mŕtvy. Podľa serveru zdnet.com, ktorý sa odvoláva na informácie kórejského ekonomického magazínu hovorí, že by sa Galaxy Note 7 mohol vrátiť na vybrané trhy.

Nemalo by ale ísť o Galaxy Note 7 v takej podobe, v akej nám pred pár mesiacmi dorazil do redakcie. Achillova päta zariadenia, čiže jeho batéria, dostane menšiu kapacitu. Pôvodných 3500 mAh má nahradiť akumulátor s kapacitou 3000 alebo 3200 mAh. Nové má byť dokonca aj telo zariadenia. Všetko ostatné by malo zostať nezmenené. Repasovaný Galaxy Note 7 by sa mal objaviť na trhu v Indii a vo Vietname v júni tohto roka.

galaxy note 7

Správny krok?

Ak sa Galaxy Note 7 skutočne pred letom vráti aspoň na rozvíjajúce sa trhy, môže ísť o veľmi dobrý a logický krok Samsungu. Ako už vieme, výrobca odhalil príčinu explózií pôvodného phabletu, vďaka čomu môže presne a efektívne napraviť kvalitatívne chyby.

Ďalším pozitívom by bola minimalizácia strát, ktoré stiahnutie phabletu z trhu sprevádzali. Nehovoríme len o peniazoch. Samsung teraz disponuje necelými troma miliónmi kusov Galaxy Note 7, ktoré sú, aspoň zatiaľ, nepoužiteľné.

galaxy note 7

Zbavenie sa takéhoto veľkého množstva elektroniky odpadovou cestou by malo dopad na životné prostredie. Nie každú súčiastku alebo materiál je možné recyklovať.

Na druhej strane sú tu používatelia, ktorým sa inovatívny phablet páčil, no nemohli si ho zakúpiť, poprípade si ho zakúpili, no museli následne pristúpiť k jeho vráteniu. Repasovaný model by bol určite lacnejší ako jeho pôvodná iterácia.