Úvod Sociálne siete Facebook Detailnejšia predpoveď počasia od sociálnej siete Facebook? Aktualizácia sa už šíri

Detailnejšia predpoveď počasia od sociálnej siete Facebook? Aktualizácia sa už šíri

0

Ak ráno otvárate medzi prvými aplikáciami tú, ktorá patrí sociálnej sieti Facebook, určite ste si všimli, že sa na vašej nástenke zvykne objaviť stručná predpoveď počasia.  

Facebook appka vás informuje o tom, či vonku prší alebo svieti slnko, poprípade aká je vonku teplota. Táto predpoveď bude po novom detailnejšia. Facebook v tomto týždni uvoľňuje aktualizáciu, ktorá predpoveď obohatí o nové informácie.

Pribudne meteorologická prognóza na najbližších päť dní, upozornenia na nepriaznivé počasie či možnosť nastaviť si pre počasie upozornenie. Karta s počasím sa objaví prioritne v hornej časti nástenky s novinkami.

Na prvý pohľad môže ísť o zbytočnosť, keďže mnohí používajú aplikácie s konkrétnym zameraním na predpoveď počasia. Tie sú často prepracovanejšie, obsahujú oveľa viac údajov o počasí a viete si ich prispôsobiť k obrazu svojmu.

Práve aplikáciu Facebooku ale používatelia často otvárajú ako prvú. Počas vstávania alebo raňajok kontrolujú novinky zo sveta, príspevky od priateľov a obľúbených stránok. Ak bude tento obsah obohatený aj o počasie, nemusíte tieto informácie vyhľadávať zvlášť v inej aplikácii. Údaj o teplote a situácii pritom bohate stačí na to, aby ste vedeli ako sa máte obliecť a či si vziať dáždnik alebo slnečné okuliare. V rannom zhone vás nezaujíma, ako bude vonku o tri dni alebo koľko snehu je na horách. Zaujíma vás, ako je vonku aktuálne, keďže sa po väčšinou chystáte do práce alebo školy.

Nižšie vidíte vzhľad karty počasia v aplikácii určenej pre platformu iOS. Postupne sa objaví aj v aplikácii pre Android a v marci dokonca v desktopovom rozhraní sociálnej siete Facebook.

 Facebook
© That Matt Navarra