Úvod LG LG G6 LG G6 dostane inovované používateľské prostredie. UX 6.0 na oficiálnom VIDEU!

LG G6 dostane inovované používateľské prostredie. UX 6.0 na oficiálnom VIDEU!

0
LG G6

Divízia LG Mobile sa s prehnaným utajovaním svojho očakávaného vlajkového smartfónu LG G6 príliš netrápi. Práve naopak. Sama nám predkladá indície, ktoré prezrádzajú niektoré vlastnosti ešte nepredstaveného zariadenia.

Už sme videli oficiálne informácie, ktoré hovorili o veľkom displeji, odolnosti voči vode či o zameraní na estetiku a použiteľnosť. Istí si tiež môžeme byť duálnym fotoaparátom, jednoliatou konštrukciou, 3200 mAh batériou alebo čipsetom Snapdragon 821.

Čo sa týka softvéru, smartfón LG G6 bude už od výroby bežať na platforme OS Android vo verzii Nougat. Nepôjde o jeho čistú formu. OS Android bude doplnený o nadstavbu, používateľské prostredie LG UX 6.0.

Už pri minuloročnom LG G5 prešlo používateľské prostredie inováciami. LG UX 5.0 pôsobilo čistejšie, dizajn bol minimalistickejší, pribudli nové funkcie, optimalizácie stability a výkonu, no prišla aj kritika. LG vtedy odstránilo zásobník s aplikáciami, čiže sa ikony aplikácií ukladali na domáce obrazovky tak, ako to je pri iOS platforme. LG po kritike pripravilo aktualizáciu, ktorá zásobník s aplikáciami do prostredia vrátila späť.

LG UX 6.0

Páči sa nám, že LG nebude tento rok vylepšovať len hardvér a dizajn, ale aj softvér. LG Mobile dokonca na svojom oficiálnom YouTube sídle zverejnila video, ktoré inovované prostredie približuje.

Video je síce oficiálne, no má len 12 sekúnd. Jeho cieľom je vábiť a nie predstavovať. Napriek tomu si v krátkom videu môžeme všimnúť niekoľko smerodajných detailov. Z videa je jasné, že používateľské prostredie bude prispôsobené, respektíve bude využívať maximálny potenciál Full Vision displeja (rozmer – 5,7″, pomer strán – 18:9, rozlíšenie – 1440 x 2880 pixelov).

Očakávať môžeme ešte čistejšiu grafiku s pastelovými farbami, ktoré LG tak obľubuje. Určite pribudnú nové možnosti rozloženia prvkov a osobných prispôsobení.