Úvod LG LG G6 Potvrdené: LG G6 bude poháňať Snapdragon 821. Prvá FOTO predného panela!

Potvrdené: LG G6 bude poháňať Snapdragon 821. Prvá FOTO predného panela!

1
Prvý pohľad na LG G6, ktorý sa nám naskytol pred niekoľkými dňami

LG G6 bude predstavený prakticky už o pár dní, 26. februára 2017 na podujatí MWC 2017. Už máme celkom dobrú predstavu o jeho vzhľade, ako aj niektorých parametroch. 

Jedna zo špekulácií tvrdila, že model LG G6 nebude poháňať najnovší a najvýkonnejší mobilný čipset Snapdragon 835. Počiatočnú väčšinu týchto jednotiek si rezervoval Samsung, za čím môžeme vidieť partnerstvo kórejského giganta s výrobcom Qualcomm.

Smartfón LG G6 by mal poháňať menej výkonný čipset Snapdragon 821. Ak by chcel výrobca použiť SD835, musel by s predstavením a trhovým uvoľnením počkať minimálne o mesiac. Tieto informácie najnovšie potvrdila snímka z internej prezentácie, ktorá okrem iného zobrazuje malú časť zariadenia (všimnite si úzke rámiky, „čelo“ aj „bradu“ zariadenia). Výhradne súkromná prezentácia mala prebehnúť ešte na podujatí CES 2017, ktoré sa konalo začiatkom tohto roka.

LG G6

Efektívny dizajn potvrdzuje aj ďalšia fotografia, ktorá nám ukázala predný panel modelu LG G6 v plnej kráse. Priniesol ju kórejský technologický web IT Home. Informácie o obrovskom displeji s pomerom strán 18:9 či jeho užších rámikoch tak potvrdzuje ďalšia fotografia.

LG G6

Výkonnostné sklamanie?

Ani nie. Áno, vlajková loď by mala byť vybavená tým najlepším, čo dokážu technologickí výrobcovia momentálne ponúknuť. Snapdragon 821 je však stále poriadne výkonným kusom kremíka.

Okrem toho bude táto procesorová sada logicky menej nákladnejšia, ako jej vyšší variant, čo sa premietne do konečnej predajnej ceny. Výkon čipsetu Snadragon 821 bude bohate stačiť na všetky náročné operácie, ktoré so smartfónom budú jeho používatelia vykonávať.

LG zároveň získa trhový náskok. Kým Galaxy S8 bude jeho výrobca ešte len predstavovať, LG G6 už bude mieriť na hlavné trhy.

Ďalšie vlastnosti

Z prezentačnej snímky tiež môžeme badať informáciu o odolnosti voči vode a prachu, pokročilom zvuku v podobe quad DAC audia (prevodník z digitálneho signálu na analógový), alebo údaj o 5,7-palcovom Full Vision displeji.

Počítať tiež môžeme s USB typ C, rýchlym nabíjaním, duálnym fotoaparátom alebo oveľa prémiovejším a krajším telom oproti tomu, ktoré sme videli pri minuloročnom LG G5.