Úvod Zariadenia Smartphony VIDEO: Blesková krádež smartfónu zachytená na priemyselnej kamere. Takto rýchlo oň môžete...

VIDEO: Blesková krádež smartfónu zachytená na priemyselnej kamere. Takto rýchlo oň môžete prísť!

0

Krádeže smartfónov nie sú vôbec výnimočné. Tieto incidenty sa najčastejšie odohrávajú vo veľkých mestách a zaľudnených oblastiach.

Asi každý si dáva pozor na smartfón alebo peňaženku v preplnenej hromadnej doprave či v obchodnom centre. Vreckoví zlodeji práve v týchto miestach zvyknú striehnuť na svoje obete. Ak budete mať cestu do hlavného mesta Anglicka, zamerajte svoju pozornosť na zvuk motora, ktorý bude sprevádzať prichádzajúci moped, resp. skúter.

Zlodeji smartfónov môžu skúter využiť pre krádež smartfónu, ktorý vám vytrhnú priamo z ruky. Presne takúto krádež zachytili mestské kamery v Londýne. Videozáznam z nich zverejnila miestna polícia. Sofistikovaný útok je vymyslený dobre.

Do smartfónu pri kráčaní ulicou pozerajú mnohí z nás. Kedže zariadenie držíte v rukách a máte ho neustále na očiach, zrejme by nikomu nenapadlo, že môže byť aj v takejto prehľadnej situácii ukradnuté. Opak je pravdou.

Zlodeji sa k vám priblížia na skútri, následne vám nečakane vytrhnú smartfón z ruky a uháňajú preč. Vy ich nemáte šancu dobehnúť a v spleti dopravy veľkého mesta, kde je skútrov a mopedov neúrekom, sa zlodeji perfektne stratia.

Tento prípad nie je ojedinelý. Polícia v Londýne zaznamenala ku koncu roka 2016 niekoľko desiatok takýchto incidentov. V niektorých prípadoch boli spojené aj s krádežou spomínaného skútra, ktorá predchádzala krádeži smartfónu. Polícia varuje hlavne turistov, keďže miestni obyvatelia sú s nástrahami Londýna oboznámení predsa len lepšie.

Video z krádeže

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=673oeQXEtvc