Úvod MWC 2017 Oficiálne: Huawei P10 bude predstavený už o pár dní. Čo môžeme očakávať?

Oficiálne: Huawei P10 bude predstavený už o pár dní. Čo môžeme očakávať?

1
Huawei P10

Čím bližšie podujatie Mobile World Congress 2017 je, tým viac sa javí ako zaujímavejšie. Uvidíme na ňom množstvo technologických premiér, ktoré vzídu z kapacít tých najrenomovanejších výrobcov. 

Áno, Galaxy S8 bude na podujatí chýbať, no svet sa netočí len okolo Samsungu. LG G6 si zaslúži podobnú dávku pozornosti, o očakávaných modeloch Huawei P10 nehovoriac.

Minuloročné generácie Huawei P9 a P9 Plus patria medzi najlepšie zariadenia, aké boli v roku 2016 predstavené. Huawei ich nakoniec predal viac ako 10 miliónov kusov. Model P10 a P10 Plus bude výkonnejší, krajší, zhotoví lepšie fotografie a vydrží na jedno nabitie viac. Otázny je len príplatok za tieto vlastnosti.

Obe zariadenia budú predstavené práve na podujatí MWC 2017, čo oficiálne potvrdil výrobca formou videa. Istí si môžeme byť duálnym Leica fotoaparátom, ktorý je vo videu prezentovaný pod známym hashtagom spoločnosti #OO.

Parametre

Smartfón P10 aj P10 Plus dostane do výbavy 5,5-palcový displej s extra jemným QHD 1440p rozlíšením. Pod kapotou nájdeme internú procesorovú sadu Kirin 960, ktorá sa skladá zo štyroch výkonných jadier Cortex-A73 a štyroch úspornejších jadier Cortex-A53.

Ide o prvý čipset výrobcu Huawei, ktorý bude pracovať s grafickým čipom Mali-G71 MP8. Spomínané foto duo s podpisom spoločnosti Leica sa pochváli 12 Mpx rozlíšeniami.

Zatiaľ nie sú celkom jasné rozdiely medzi oboma modelmi, keďže oba budú mať displej rovnakej veľkosti a rovnakého rozlíšenia. Indície smerujú k odlišnej konštrukcii. Jeden z modelov by mohol mať zakrivený displej po stranách, zatiaľ čo druhý ponúkne tradičnejšie ploché riešenie.

Rozdiely tiež budeme zrejme vidieť pri pamäťových konfiguráciách. Čipset Kirin 960 je totižto navrhnutý tak, aby si poradil až s 8 GB kapacitou pamäte RAM. Nevyužiť túto vlastnosť by bola škoda. Hlavne, ak by ste pridali napríklad 128 GB úložisko, ktoré by modelu s prívlastkom Plus skvele sadlo.

Huawei P10
Údajná podoba Huawei P10

Video

Do oficiálneho predstavenia predsa len zostáva pár dní, čiže sa nejaké nové informácie ešte môžu objaviť. A ak nie, všetky sa dozvieme priamo počas konania MWC 2017. Zatiaľ nám musí stačiť oficiálne video.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=X4OsqrK3oXk