Úvod Výrobcovia Huawei Spolu s Huawei P10 má byť dostupný aj model P10 Plus. Ponúkne...

Spolu s Huawei P10 má byť dostupný aj model P10 Plus. Ponúkne Kirin 965 a 8 GB RAM!

0

Huawei už onedlho predstaví svoju novú vlajkovú loď pre rok 2017, Huawei P10. Na ceste za úspechom však nebude sám. Výrobca chystá aj výkonnejšieho súrodenca s označením P10 Plus. Podobnú stratégiu už Huawei zvolil aj po uplynulé roky. Vďaka uniknutým renderom teraz máme príležitosť pozrieť sa na to, čo nás čaká.

Pozeráte sa na telefón s displejom 5,5-palcov, ktorého bočné strany sú mierne zakrivené. Čo je zaujímavé a čo možno mnohých poteší je fakt, že na prednej strane sa okrem prednej kamery nachádza ešte jeden senzor. Áno, presne tak, ide o skener dúhovky, ktorý poznáme z Galaxy Note 7. Túto vymoženosť neponúkne ani klasický model P10.

Chýbať samozrejme nemôže duo fotoaparátov s označením Leica s rozlíšením 12 Mpx. Zariadenia bude poháňať o niečo výkonnejší procesor Kirin 965 (P10 ponúkne Kirin 960) a 8 GB RAM256 GB úložiskom. Model P10 ponúkne maximálnu kapacitu úložiska „len“ 128 GB, no stále pri kapacite 8 GB RAM.

Po softvérovej stránke sa môžete pochopiteľne tešiť na Android 7.0 Nougat a používateľské rozhranie Emotion UI (EMUI 5.0). Dva výkonné modely by mal už tradične doplniť aj model P10 Lite, ktorý je hlavne v našich končinách extrémne populárny. Všetky modely uvidíme už na MWC 2017 v Barcelone, presnejšie 26. februára na tlačovej konferencii výrobcu. AndroidPortal.sk tam samozrejme nebude chýbať.